NASA'ya gitmek ister misiniz? Space Apps Challenge İstanbul 12-13 Nisan'da düzenleniyor

NASA'ya gitmek ister misiniz? Space Apps Challenge İstanbul 12-13 Nisan'da düzenleniyor

nasa-space-appNASA tarafından  bu yıl 3.’sü düzenlenen Space Apps Challenge’ın İstanbul ayağı 12-13 Nisan tarihleri arasında TAG-Tek Araba Gidelim organizatörlüğünde ve TTNET sponsorluğunda Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi’nde düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de bir grup teknoloji meraklısı yaratıcı genç tarafından düzenlenen organizasyon etkin isimlerin yer aldığı jüri ile Türkiye'nin de adının uzay denince akla gelen en prestijli kurum olan NASA  ile yanyana gelebilmesinin önünü açması hedefleniyor.

nasa-space

Space Apps Istanbul hem eğlenceli hem de oldukça yaratıcı bir şekilde bir Türk’ün uzaya gitmesini, en azından fikirlerinin uzaya taşınmasını sağlayabilecek bir yaratıcılık turnuvası olarak kendini tanımlıyor. Space Apps Challenge’ın ilki 2012'de yapıldı ve Dünya çevre problemlerinin çözülmesi,uzayda ilerlemek, ve insanlığın geliştirilmesi için yeni fikirler bulmak üzerine, uygulamalar ve platformlar yaratan bu organizasyon düzenlendiği önceki 3 yıla göre her yıl katılımcı sayısını ve organizasyonu büyüterek ilerliyor.

Etkinlik ilk kez 2012 yılında 25 şehirden 2.000 kişinin katılımıyla düzenlendi. Yaşları 16-70 arasında değişen katılımcılar NASA tarafından belirlenen 71 konu üzerine 48 saat içinde 100'den fazla çözüm üretmeyi başardılar. 2013 yılında ise katılımcı sayısında büyük bir ilerleme kaydeden etkinlik: 44 ülkeden, 83 şehirde 9.000'den fazla katılımcı ile yine 48 saat içinde 770 prototip üretildi.

Bu yıl ise 93 şehirden 10 binden fazla kişinin katılması hedeflenen NASA’nın programı yalnızca uzay ile sınırlı olmadığını söyleyelim. İnsanlığın dünya ve uzaydaki geleceğine katkıda bulunmak için ister bireysel ister takım olarak 48 saatlik proje yarışmasına siz de katılabilirsiniz. Space Apps Challenge İstanbul'a buradan kayıt olabilirsiniz ayrıca etkinlik günü Kadıköy ve Taksim'den ring seferlerin düzenleneceğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.