MetGlobal ödeme sistemleri sektörüne Paybu ile giriş yapıyor

MetGlobal ödeme sistemleri sektörüne Paybu ile giriş yapıyor

paybuMetGlobal seyahat acentalarına ve gezginlere farklı online kanallardan toptan seyahat ürünleri ve hizmetleri sağlıyor. Yaklaşık 10 yıldır bu sahada faaliyet gösteren MetGlobal'in radarında bu defa biraz daha farklı bir iş alanı olduğunu öğrendik. Şirket Paybu markası ile online ödeme sistemleri pazarına giriyor.

MetGlobal, Amerika, Avrupa ve Asya'da ofisleri bulunan küresel bir şirket ve şu anda Tatil.com, Otel.com, HotelStore.com, HotelsPro,  DHR.com, AllStarHotels.com ve MetGlobal Tech olmak üzere yedi markaya sahip. Markaların çoğunluğu uluslararası müşterileri hedefliyor ve MetGlobal'in yeni markası Paybu da bu vizyonla kurulmuş. MetGlobal Ürün Geliştirme Direktörü Kadir Pekel, Paybu ürününü dış pazara yönelik geliştirdiklerini söylüyor.

Kadir Pekel, Paybu'yu son teknolojik gelişmeleri takip eden teknolojik altyapısı gelişmiş bir ödeme sistemi servisi olarak tanımlıyor. Paybu'nun önümüzdeki aylarda küresel lansmanının yapılması bekleniyor.Bunu Pekel'in bu sabah Twitter'dan paylaştığı tweet'i de doğrular nitelikte.

Paybu'nun internet sayfasında henüz ürün ya da hizmetlerle ilgili bir detaya erişmek mümkün değil ancak MetGlobal'in var olan küresel ağ ve erişiminin avantajlarını kullanarak ciddi bir başarı potansiyeline sahip olabileceğini söyleyebiliriz. Daha önce Girişim Ofisleri programımıza Tatil.com'la konuk ettiğimiz MetGlobal, tüm havayolu şirketlerinin biletlerini satma yetkisine sahip olmasının yanı sıra yurtiçinde 11 bin, yurtdışında ise 95 binden fazla otel ile çalışıyor.

MetGlobal ekran

Şirketin büyüklüğüyle ilgili net bir fikir edinmek için daha önce burada paylaştığımız verileri bir kez daha hatırlamak da faydalı olabilir. MetGlobal 2012 yılı sonu itibariyle günlük ortalama 2 bin 94 ve yıllık 762 bin rezervasyon sayısına ulaşmıştı. Mobil rezervasyon konusunda da iddialı olan MetGlobal o yıl, 1 milyon 549 bin mobil kullanıcı tarafından ziyaret edildi. Mobil cihazlar üzerinden gerçekleşen rezervasyon sayısı ise 10 bin 915.

MetGlobal verilerine göre, şirket dünyadaki ülkelerin yüzde 95‘ine ulaşıyor; Londra, Paris ve İstanbul öne çıkan şehirler.

Girişimle ilgili edindiğimiz detayları sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.