Anonim offline mesajlaşma uygulaması FireChat şimdi Android'de

Anonim offline mesajlaşma uygulaması FireChat şimdi Android'de

firechat logoBundan iki  hafta önce açılışını App Store'da yapan FireChat, dünya genelinde kısa sürede oldukça yoğun bir ilgi gördü. Bunu da hak ediyor zira FireChat, internet bağlantısına ihtiyaç duymayan bedava bir mesajlaşma olarak benzerlerinin bir adım ötesinde olma potansiyeline sahip.

FireChat, Apple'ın "multipeer connecivity framework" özelliğini ilk defa kullanan uygulamalardan biri. Bu özellik sayesinde, FireChat belirli bir alandaki iPhone'lar arasındaki örgüsel ağı kullanarak, yerel bir chat ağı kurmayı mümkün hale getiriyor.

Bu teknolojiye bağımlılığı nedeniyle bugüne kadar yalnızca iOS versiyonu bulunan FireChat'iin kurucu şirketi Open Garden bu sorunu çözümledi. Ve Android için kendi teknolojisini geliştirdi. Yani bugünden itibaren, Android cihaz sahipleri de FireChat kullanabilecekler.

FireChat'in Android versiyonu artık Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamanın fonksiyon açısından iOS versiyonundan bir farkı FireChat androidolmadığını söyleyebiliriz. Yani telefonunuzun çekmemesi veya internete bağlı olmaması FireChat üzerinden mesajlaşmanıza engel değil.

FireChat'in Android versiyonu, yapımcı şirketi Open Garden tarafından geliştirilen bir altyapı üzerine kurulmuş. Bu çerçeve FireChat'in kapsama alanını, iOS versiyonunda olduğu gibi 9 metreyle sınırlıyor ancak Open Garden'ın çok sekmeli (multi-hop) özelliği sayesinde, uygulamayı kullanan kişi sayısı arttıkça, bu alan genişliyor.

Uygulama global chat mode'unda kullanılabiliyor ancak spam korumasının çok başarılı olmadığını söylemekte fayda olabilir. Genel olarak anonim uygulamarla ilgil bir sorun olarak karşımıza çıkan spam'ler bu tip chat ortamlarında istenmeyen bir kalabalık yaratabiliyor.

Uygulama ilk açıldığında görüştüğümüz Open Garden CEO'su ve Kurucu Ortağı Micha Benoliel'in görüşlerini de hatırlatalım. FireChat’in kullanıcıların anonim kalarak  kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir uygulama olarak tasarlandığını söyleyen Benoliel,bu yüzden FireChat için bir gelir kazanma modeli de düşünülmediğini belirtiyordu.

FireChat'in Andorid versiyonunu buradan indirebilir ve deneyiminizi yorumlarınızla paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.