Büyük ekranlı iPhone’ların üretimine Mayıs’ta başlanıyor mu?

Büyük ekranlı iPhone’ların üretimine Mayıs’ta başlanıyor mu?

Bir süredir Apple’ın daha büyük ekranlı bir iPhone planları yaptığı konuşuluyordu. Farklı kayanklardan gelen bu haberden sizlere daha önce de bahsetmiştik. Samsung’un 5 ve 5,7 inçlik modellerinin elde ettiği başarı karşısında 4 inçlik iPhone’ların en azından daha büyük ekranlı bir alternatife sahip olacağı iddiası giderek güçlenmeye başlıyor.

Hatta Reuters’ın haberine göre Apple’ın üreticileri Mayıs ayında, daha büyük ekranlı iPhone’ların parçalarını üretmeye başlayacaklar. Bu takvime göre sonbaharda Apple, yeni iPhone’ların satışına başlayabilir gibi görünüyor.

İddialara göre Apple var olan 4 inçlik modelden farklı olarak 2 yeni ekran boyutunda iPhone piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bunlardan biri 4,7 inç diğeri ise 5,5 inç ebatlarında olacak. Fakat Reuters’ın haberine göre Apple önceliği 4,7 inçlik modele vermiş durumda.

iphone-6
Fransız blogu Nowhereelse'de yayınlanan taslak çizimler

Bu yüzden Mayıs ayında öncelikli olarak 4,7 inçli modelin üretimi başlayacak ve bu konuda ilk çalışmaya başlayan Japan Display olacak. Haziran ayında ise üretim için Sharp ve LG Display’in de devreye girmesi bekleniyor.

5,5 inçlik modelin parçalarının üretimi ise bir kaç ay sonra başlayacak gibi görünüyor ama daha da ertelenmesi de söz konusu olabilir. Bu ekran boyutundaki en büyük sorun bu çaptaki dokunmatik ekranların istendiği incelikte üretilmesinin şu an için pek kolay olmaması. Bu nedenle 5,5 inçlik modelin tamamen ertelenmesi de söz konusu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.