ABD'de yetişkinlerin %30'u Facebook'u bir haber kaynağı olarak kullanıyor

ABD'de yetişkinlerin %30'u Facebook'u bir haber kaynağı olarak kullanıyor

Sosyal ağları bir haber kaynağı olarak kullanmak ve gündemi sosyal ağlar üzerinden takip etmek, ülkemizde de oldukça yaygın.

ABD'de Pew Research Center'ın gazetecilik projesi için yapılan bir araştırma da, yetişkinlerin hangi sosyal ağları haber kaynağı olarak kullandığını belirlemek amacıyla yapılmış.

Araştırmada yer alan rakamlara göre, ABD'li yetişkinlerin yüzde 30'u Facebook'u bir haber kaynağı olarak kullanıyor ve bu tüm sosyal ağlar içerisindeki en yüksek oran. Yani Facebook en çok haber kaynağı olarak kullanılan sosyal ağ niteliğinde.

SocialMediaNews1

Kullanıcıların haber kaynağı olarak gördüğü bir diğer site ise YouTube. Kişisel olarak Twitter'ın ülkemizde daha yüksek sırada olduğunu düşünsem de, haberlerin takip edilmesi açısından Twitter ABD'de üçüncü sırada. ABD'deki Facebook kullanıcı sayısını ve penetrasyonunu dikkate alırsak, ABD'de Facebook kullanıcılarının yarısının haberleri Facebook üzerinden takip ediyor olması muazzam önemli bir rakam.

Aslına bakarsanız Facebook daha önce bu konuda bazı aksiyonlar almış ve kullanıcı talebini göz önüne alarak, kullanıcılara daha fazla haber göstermek için kolları sıvamıştı. Buna tam bir arz-talep dengesi olarak bakabiliriz çünkü gerçekten de sosyal paylaşımlar aracılığıyla yeni haberleri sürekli olarak sosyal medya üzerinden takip ettiğimiz bir gerçek. Dilerseniz ilgili araştırmanın tüm sonuçlarına buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.