Microsoft Office iPad’e geldi, iPhone’da ve Android’de ise ücretsiz oldu

Microsoft Office iPad’e geldi, iPhone’da ve Android’de ise ücretsiz oldu

Anımsayabileceğiniz gibi Microsoft, Office’in iPhone sürümünü geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürmüştü. Microsoft’un en önemli ürünlerinden biri olan Office sonunda iPad’e geldi. Fakat iPhone’da tek bir uygulama olan Office, iPad’de 3 ayrı uygulama olarak yayınlandı.

Hem iPad’de, hem de iPhone’larda Office uygulamalarını indirmek ücretsiz. Fakat eğer Office’i kullanmak isterseniz iş değişiyor. Office uygulamalarının iPad sürümlerini kullanabilmek için ücretli bir Office 365 lisansına sahip olmanız gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde yayınlanan iPhone uygulamasında da benzer bir uygulama vardı ama Office’in iPad sürümlerinin yayınlanması ile birlikte bu durum da değişti.

Microsoft, iPad sürümlerinin yayınlanması ile birlikte Office’in iPhone sürümünü ücretsiz hale getirdi. Microsoft, iPhone kullanıcılarını “ev kullanıcısı” olarak kabul ediyor ve ücret istemiyor ama Office’i kurumsal olarak kullanmayı düşünenler için Microsoft ileride ücret isteyebileceğinin de ucunu açık bırakmış durumda. Yine de iPhone’larında Office kullananların uygulamayı kişisel olarak mı yoksa kurumsal olarak mı kullandıklarını ayırt etmek neredeyse imkansız olduğundan ücretsiz iPhone uygulamasının ücretli hale getirilmesi pek mümkün görünmüyor.

Microsoft Office iPad’e geldi, iPhone’da ve Android’de ise ücretsiz oldu

iPad’de ise Word, Excel ve PowerPoint üç ayrı uygulama olarak yayınlandı. Bahsettiğimiz gibi bu uygulamaları indirmek ücretsiz fakat kullanmak istediğinizde Office 365 lisansına ihtiyacınız olacak. iPad Office uygulamalarında üzerinde çalışıtığınız dokümanları dilerseniz iPad üzerinde saklayabilir, dilerseniz de OneDrive’a kaydedebilirsiniz. Böylece aynı doküman üzerinde farklı cihazlarda da çalışma imkanına kavuşmak mümkün.

Microsoft Office iPad’e geldi, iPhone’da ve Android’de ise ücretsiz oldu

Bu sırada Office’in Android akıllı telefonlar için çıkardığı sürümü de ücretsiz. Firma Android tabletler için ayrı bir sürümü ise yakın zaman içerisinde yayınlayacağını duyurdu.

İndirme bağlantıları ise şöyle: iPhone için Office iPad için Word iPad için Excel iPad için PowerPoint Android için Office

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.