Linkedin, içerik pazarlamada hedef yükseltiyor

Linkedin, içerik pazarlamada hedef yükseltiyor

LinkedInLinkedIn, bir süredir yayıncılık şirketi gibi davranıyor. Pulse'ı satın almasının ardından 277 milyon üyesine açtığı yayıncılık platformu, kullanıcıların siteyle daha bir içli dışlı olmasını sağlıyor. Bu da doğal olarak şirketin reklamlardan elde ettiği gelirleri etkileyen bir faktör.

İçerik pazarlaması, pek çok yayınıclık şirketinin olduğu gibi LinkedIn'in de yeni gözde konuları arasında. Sponsorlu içerikleriyle hedef yükselten LinkedIn, platformdaki içeriklerinin daha fazla dikkat çekmesini isteyen işletmeler için iki yeni araç açıkladı bugün.

Bunlardan ilki içerik pazarlama skoru, şirketlerin LinkedIn içeriklerinin toplam etkisini ölçüyor. LinkedIn'in yakın zamanda şirketlere sunacağı bir diğer araçsa trend olan içerik listesi.

TechCrunch'ın haberine göre, LinkedIn içerik pazarlama skoru şu şekilde hesaplanıyor: Bir şirketin Sponsorlu Güncelllemleri, Şirket Sayfaları, LinkedIn Grupları, çalışan güncellemeleri ve Kanaat Önderlerinin (Influencer) paylaşımlarıyla etkileşimde bulunan toplam tekil LinkedIn üye sayısı, ulaşılmak istenen toplam aktif LinkedIn kullanıcı sayısına bölünüyor. Diğer bir deyişle, skor size, hedef kitlenizin ne kadarına ulaşabildiğinizi söylüyor.

Şirketlerin rakiplerine göre nasıl performans gösterdikleri de skorlarında belirtiliyor ancak LinkedIn sıralamaları anonim olarak paylaşıyor. Şirket skorları, bölge, endüstri gibi parametrelere göre filtrelenbiliyor. LinkedIn size skorunuzu nasıl geliştirebileceğinize dair tavsiyelerde de bulunuyor.

Trend olan içerik listesi, son zamanlarda sosyal medyada sık gördüğümüz bir uygulama. Ancak LinkedIn son kullanıcıdan çok pazarlamacıları ilgilendiriyor. LinkedIn, şirketlere hedef kitleleri içinde popüler olan konuları sumayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.