Dijitalle değişen eğitim dünyasında dikkat çeken girişim: inekle.com

Dijitalle değişen eğitim dünyasında dikkat çeken girişim: inekle.com

İnsanların arzu ettiği konuda eğitime olanaklarına erişimini kolaylaştırarak eğitim eşitliğine katkıda bulunan Khan Academy, Coursera, Udemy uzak olmayan bir gelecekte yaşayacağımız değişimin ön gösterimi adeta. Eğitime geniş perspektifte baktığımızda, bu girişimlerin haricinde ülkemizde de dikkat çeken girişimler var.

Şu an üniversiteye girilecek sınavın ismini bilmememin suçu benim midir yoksa eğitim sistemini sürdürebilir hale dönüştürmeyen karar vericilerin midir sorgulanabilir. Ama ülkemiz eğitim sistemine uygun, kar amacı gütmeyen bir girişim aradığımızda gözümüze çarpan inekle.com belki bir nebze çözüm getirebilir bu duruma.

PİLOTT'un son 12'ye kalan girişimleri arasında yer alan inekle.com en basit tabirle 'birebir eğitim veren online bir dershane'. Üniversite öğrencilerinin, ilkokuldan liseye kadar öğrencilere, birebir ders anlattığı platformun gelişimi heyecan verici. 55 bin öğrenciye ulaşan inekle.com 8 bin saatin üzerinde ders anlatımına aracılık etmiş.

inekle-tutor-profile

Yukarıda gördüğünüz, 'öğretmenin karnesi' diyebileceğimiz öğretmen profilinde öğrencilierin sınıflara bağlı öğretmeni değerlendirebiliyor olması, aslında inekle.com'un kısa sürede büyümesinin nedenlerinden birisi. Dijitalle değişen dünya düzeni, tek yönlü değerlendirme ve iletişimden vazgeçişini burada da yaşayacağının sinyalini vermiş oluyor.

Video konferans, mesajlaşma ve ekran üzerinde çözebilme özellikleriyle dikkat çeken inekle.com bu hizmetlerin karşılığında herhangi bir ücret almadığını yinelemekte fayda var. Öğrenciye bire bir özel dersin maliyeti sadece öğretmenin kazancıyla sınırlı. O da  dakika ücretinden hesaplanıyor ve dakikası 25 kuruşa (yani saati 15 liraya) geliyor.

Yakında bağış toplayabilecek ve bu sayede ihtiyacı olan öğrencilere burs verilerek platformdan ücretsiz faydalanmaları sağlayacak olan inekle.com önemli bir görevi dijital dünyada yerine getiriyor. Sitenin kısa sürede ulaştığı büyümeye ait rakamları altta bulabilir, siteye buradan ulaşabilir ve daha detaylı inceleyebilirsiniz.inekle.com_2014

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.