Uygulama gelir modellerinde Freemium'un yükselişi devam ediyor

Uygulama gelir modellerinde Freemium'un yükselişi devam ediyor

Mobil uygulamalardan en iyi nasıl para kazanılır? Uygulama içi reklamlar PC online reklamlarının yerini alacak mı? Bunlar hepimizin merak ettiği sorular.

Küresel araştırma şirketi IDC ve uygulama sıralamalarıyla bilinen App Annie bu soruları yanıtlamak amacıyla işbirliği yaptı ve bugün bir rapor yayımladı. Mobile App Advertising and Monetization Report 2012-2017 başlıklı rapor, mobil uygulamaların gelir yaratma becerilerinin detaylı bir analizini sunuyor. 

Freemium modelin, diğer uygulama gelirlerine göre açık ara olduğunun belirtildiği raporda, uygulama içi reklamların gelecekte PC'nin payını çalmaya devam edeceği de belirtiyor. Yazının sonunda tamamını indirebileceğinzi raporda faydalı olabileceğini düşündüğümüz verilerden bir derleme yaptık.

Oyun kategorisini domine eden Freemium modeli, bu kategorinin dışına da yayılmaya başladı. 

IDC APPAnnie

Uygulama mağazasından elde edilen gelirle, uygulamanın fiyatı arasında doğrudan bir korelasyon yok, önemli olan uygulama ve kategori için uygun bir fiyat belirlemek. 

IDC App Annie

Freemium modeli, hem Google Play hem de iOS App Store'daki uygulama gelirlerini ezici bir üstünlükle domine ediyor. Freemium uygulamalar Google Play mağazasında daha yaygın.

app annie IDC

Yükselen uygulamalar uygulama içi reklamlardan ayda 100, 000 dolara varan gelirler elde edebiliyor. Bu, Flappy Bird'ün günde  nasıl 50 bin doların üzerinde gelir kazandığını da açıklıyor.

App annie IDC

Uygulama içi mobil reklamlar, PC reklam gelirlerini kapmaya bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Zira en fazla geri dönüş bu segmentten sağlanıyor.

IDC App Annie

Raporun tamamı:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.