Candy Crush’ın yapımcısı King, yaklaşık 7 milyar dolar değerlemeye karşı ve hızlı değer kaybıyla halka açıldı

Candy Crush’ın yapımcısı King, yaklaşık 7 milyar dolar değerlemeye karşı ve hızlı değer kaybıyla halka açıldı

King, oyun dünyasının son zamanlardaki en önemli halka arzlarından birini gerçekleştirmek üzere. Özellikle Candy Crush ile tanınan ama Farm Heroes Saga ve Pet Rescue Saga gibi oyunların da sahibi olan King’in 600 civarında çalışanı bulunuyor.

Sadece Candy Crush ile 93 milyon günlük aktif oyuncuya sahip olan King, 2013 yılını 1,88 milyar dolar gelir ve 568 milyon dolar kar ile kapatmıştı. Bu gelirlerin yüzde 78’ini ise tek bir oyun, yani Candy Crush sağlıyor.

King’in bugün gerçekleşen halka arzında hisseleri 22,50 dolardan işlem görmeye başlayacağı konuşuluyordu ancak hisseler 21 dolardan ancak alıcı bulabildi ve ani düşüşlerle değer kaybı devam etti. King eğer 22.50 dolardan işlem görebilseydi değerlemesi 7 milyar dolar seviyesinde olacaktır.

2003 yılında kurulan King’in bugün ulaşmış olduğu başarıda Candy Crush’ın etkisinin çok büyük olduğu bir gerçek ve halka arzın en önemli iki sorunundan biri bu. King’in yatırımcıları Candy Crush’ın ardından yeni büyük bir oyun çıkartabileceğine ikna edememesi durumunda borsadaki akıbeti de beklentilerin çok gerisinde kalabilir.

Diğer yandan gelirleri ve karlılığı oldukça iyi görünüyor olsa da, King’in halka arz başvurunda yer alan çeyrek rakamlarına bakıldığında bir önceki çeyrekte 621 milyon dolar olan gelirlerinin 601 milyon dolara gerilemiş olması da bir sorun olabilir.

Zynga’nın 10 dolardan gerçekleşen haka arzının ardından hisse değerleri düşmüştü ve şu sıralarda 4,84 dolardan işlem görüyor. King’in de benzer bir duruma düşmemesi için kısa sürede yatırımcıların ilgisini çekebilecek bazı yenilikler duyurması gerekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.