Facebook'ta tercih edilen içerik türleri ve etkileşim alma oranları [Rapor]

Facebook'ta tercih edilen içerik türleri ve etkileşim alma oranları [Rapor]

Markaların Facebook sayfalarında yaptıkları paylaşımlarda organik olarak kullanıcılara ulaşmasının yüzde 2'ye kadar düştüğünü paylaşmıştık. Kullanıcıyla daha fazla etkileşim yakalayan içerik sunarak bu oranları artırmanın mümkün olduğuna dair bir raporu Quintly yayınladı.

Ocak ayı içerisinde 72,194 Facebook sayfasında yapılan araştırmada yaklaşık 49 milyon içerik incelemesi analiz edilerek hazırlanan raporu yazının sonunda slayt halinde bulabilirsiniz.

Fotoğraf, link, video, kapak fotoğrafı, teklif dahil olmak üzere içeriklerin tercih edilme oranları, aldıkları etkileşimin yer aldığı raporda görsel içerik hem paylaşımda hem de etkileşimde dikkatleri üzerine çekiyor.

Facebook'ta Paylaşılan İçerik Türleri

Küresel ölçekte görsel odakta içeriğe ilginin artması Facebook'tan yapılan paylaşımlarda da etkisini hissettirmiş. Facebook'ta yapılan paylaşımların yüzde 54'ü fotoğraf olurken yüzde 30'u link, yüzde 11'i yazılı paylaşım olmuş. Linklerde paylaşımların çoğu zaman görsel odağında olduğunu düşündğümüzde rahatlıkla diyebileceğimiz bir nokta geliyor; Rakibinizden daha iyi fotoğrafa ihtiyacınız var.

icerik-paylasim-turleri

Facebook'ta Paylaşılan İçerik Türlerine Göre Aldıkları Etkileşim

Halihazırda sayfayı beğenmiş kullanıcıya ulaşmanın zorluğuyla birlikte Facebook markaları sponsorlu içeriğe bütçe ayırmaya doğru yönlendiriyor. Bundan kaçınmak isteyen markaların çaresi video içerik paylaşımında görünüyor. Maliyeti en yüksek içerik türü olan video tek bir paylaşımda ortalama 2183 etkileşim yakalamış. Kaç kişiye ulaşıldığı paylaşılmamasına karşılık, etkileşimin ulaşmada çarpan etkisi olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Video ve fotoğraf etkileşimde ilk ikiyi oluştururken dikkat çeken nokta paylaşımların yüzde 30'u olan linklerin aldığı etkileşim oranın azlığı oluyor. Bu konuda linklerin kaç kişiye ulaştığını bilmediğimiz için Facebook'un kullanıcıyı kendi havuzundan dışarı çıkarmamak istememesi yada link paylaşımların kalitesiz içerik olduğu yorumlarını yapmak mümkün değil. icerik-etkilesim

Rapor'un Tamamı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.