Disney’in 500 milyon dolarlık Maker satın alması kesinleşti

Disney’in 500 milyon dolarlık Maker satın alması kesinleşti

Sizlere bundan kısa bir süre önce Disney’in en büyük online video yayın ağlarından biri olan Maker Studios’u satın almak üzere görüşmelere başladığını aktarmıştık. Son yapılan açıklamaya göre görüşmeler hızlı bir şekilde sonuçlanmış ve Disney’in Maker Studios’u 500 milyon dolara satın alması kesinleşti.

Belirli koşullar yerine getirilebilirse Disney bunun üzerine kurucu ve yatırımcılara toplam 450 milyon dolarlık ödeme daha yapacak. Bu satın alma ile birlikte aylık 4,5 milyar izlenmeye ulaşan ve 340 milyon aboneye sahip olan Maker bundan sonra, hızlı gelişen online yayıncılığın gerisinde kalmak istemeyen Disney’in kontrolünde olacak.

YouTube yayıncıları tarafından kurulmuş olan Maker’ın ulaştığı değerleme, yeni nesil yayıncılığın değerinin nasıl arttığını gösteriyor olması açısından da son derece önemli.

Screen Shot 2014-03-25 at 13.30.49

Şimdiye kadar Time Warner, SingTel ve Greycroft gibi önemli isimlerden toplam 70 milyon dolar yatırım almış olan Maker Studios, Eylül 2013’te son yatırım ile birlikte 300 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı. Bu tabloya göre potansiyel olarak 950 milyon dolara ulaşabilecek bir satış ise oldukça ciddi bir başarı anlamına geliyor.

Bu satın alma ile birlikte Disney, YouTube’daki gücünü de çok ciddi oranda artırmış olacak. Hali hali hazırda YouTube üzerinde onlarca farklı kanalı bulunan Disney, online video paylaşım sitesini büyük oranda var olan yayınların tanıtmak ve dağıtmak için kullanıyordu. Maker satın alması ile birlikte işin YouTube’a özel içerik üretme kısmına da girmiş olacak.

Bu ses getiren satın alma aynı zamanda diğer büyük yayın kuruluşlarının da dikkatinden kaçmayacaktır. Disney’in bu alanda hedeflediği başarıya ulaşması durumunda daha pek çok benzer satın alma haberlerini de duymaya başlayabiliriz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.