LinkedIn'den iş arayanlara 7 önemli nokta [infografik]

LinkedIn'den iş arayanlara 7 önemli nokta [infografik]

Özellikle Pulse satın almasıyla içerik pazarlaması odağında ilerleyen LinkedIn, kariyer odağında; İş ilanlarına dair bilgileri ve iş arayanların nasıl başarıya ulaştıklarını paylaştı. Türkiye'de henüz iş ilanı sayısı sınırlı olsa da LinkedIn'in küresel ölçekte 300 binden fazla iş ilanı olduğu paylaşılıyor.

Fortune 100 şirketlerinin yüzde 90'ının iş ilanı olduğu değinilmesine rağmen toplamda ne kadar şirketin iş ilanı olduğuna dair açıklama yer almıyor. İş ilanlarıyla genel bilgi paylaşımının dışında dikkat çeken nokta LinkedIn'in 4000 iş arayan üye üzerinde yaptığı analiz; İş ilanını gören üyelerin 3 ay içerisinde işe alınmalarında 7 önemli noktayı ortaya çıkarıyor. Yeteneklerle başlayan LinkedIn 3 ay içerisinde işe alınan üyelerin yüzde 91'inin 5 ve üzerinde yetenek paylaştığına dikkat çekiyor. Kullanıcıların listelediği yeteneklerin iş ile ilgili olmasına dikkat çeken LinkedIn, işe alım yapanların bu şekilde daha kolay değerlendirebildiğini paylaşıyor.

LinkedIn'de henüz dilimize çevrilmeyen yeteneklerin doğrulanması Endorsement'ı 6. noktada belirten sosyal ağ 10'den fazla onay alan kullanıcıların yüzde 81'i aradığı işe ulaştığını paylaşmış. Yeni yeteneklerle aynı oranda dikkat çeken çeken nokta takip edilen şirketler oluyor. İlgili duyulan şirketlerin paylaşımlarının takibi güncel bilgiye ulaşmayı sağlaması sonucu mülakatta avantaj sağlanması yadsınamaz bir gerçek.

linkedin-is-arayanlar

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.