Disney, YouTube yayıncı ağı Maker Studios için yarım milyar doları gözden çıkartıyor

Disney, YouTube yayıncı ağı Maker Studios için yarım milyar doları gözden çıkartıyor

Dijital kanallar geleneksel TV’lerin tahtını sallamaya devam ederken, dün sizlere YouTube üzerinden en çok kazanan kanalları aktarmıştık. YouTube’un yüzde 45’lik kesintisinden sonra yıllık gelirleri bir kaç yüz bin dolar ile bir kaç milyon dolar arasında olduğu tahmin edilen bu YouTube ünlülerinin büyük kısmı bir yayıncı ağı ile çalışıyorlar.

YouTube ve benzeri video kanalları üzerinden giderek daha da büyük bir iş alanı haline gelen yayıncı ağı konusu dev firmaların da ilgisini çekmeye başladı. Geçen yıl Dreamworks’ün bu alandaki satın almasından sonra şimdi de Disney’in en büyük YouTube video yayıncı ağlarından biri olanı Maker Studios ile görüşmelere başladığı söyleniyor.

Eğer iddialar doğruysa Disney, Maker Studios’u 500 milyon dolar civarında bir rakam karşılığında satın almak için görüşüyor…

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Dreamworks’ün AwesomenessTV satın alması bu alandaki en önemli satın almalardan biriydi ama 33 milyon dolarlık satın alma bugün konuşulan 500 milyonun yanında oldukça düşük kalıyor.

Re/code’da yer alan habere göre Disney’in satın almak için görüşmeleri sürdürdüğü Maker Studios, dünkü listemizin zirvesinde olan PewDiePie gibi önemli kanalları bünyesinde bulunduruyor.

Bugüne kadar 70 milyon dolar yatırım almış olan Maker Studios geçtiğimiz yaz 22 milyon dolarlık en son yatırımını 300 milyon dolar değerleme üzerinden almıştı. Bu yatırımın üzerinden henüz 1 yıl geçmeden değerlemesinin yaklaşık yüzde 66 üzerinde bir satın alma, kayda değer bir başarı hikayesi olabilecek kadar önemli.

Bu sırada yakın zamanda Avrupa’lı video yayıncı ağı Mediakraft’ın da yakın zamanda Türkiye’deki operasyonlarına başlayacağını sizlere aktarmıştık. Türkiye operasyonuna Ersan Özer ile başlayacak olan Mediakraft’ın amacı Türkiye’den de YouTube yıldızları çıkartmak olacak.

Görünüşe bakılırsa önümüzdeki günlerde hem Türkiye’de, hem de dünyada bu konuda daha pek çok ilgi çekici haber duymaya başlayacağız...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.