Sony, Project Morpheus ile oyunlara sanal gerçeklik getirecek

Sony, Project Morpheus ile oyunlara sanal gerçeklik getirecek

Sony, inovatif bir yaklaşımla üzerinde çalıştığı Project Morpheus'u ilk kez, San Francisco'da düzenlenen Game Developers Conference'da geliştiricilere tanıttı.

Sony'nin PlayStation 4 için tanıttığı sanal gerçeklik donanımı Project Morpheus, basitçe tanımlamak gerekirse içerisinde ekran bulunan, üst düzey 3 boyutlu ses desteği veren ve oyun esnasında sadece oyun odaklanmanızı sağlayan bir başlık.

Özellikle oyuncuların çok büyük beğenisini kazanmayı başaracağını düşündüğüm Project Morpheus destekli oyunları da bu yıl içerisinde PlayStation 4'te görmeye başlayabiliriz.

Sony'nin başkanı Shuhei Yoshida'nın oyunun sınırlarını zorlamak için inovasyonu kullandıklarını belirttikleri bu ürün, PlayStation Move ve DualShock PlayStation 4 kolları ile de uyumlu çalışacak. Başınıza geçirdiğiniz Project Morpheus sayesinde, pek çok oyunu daha gerçekçi bir şekilde oynayabileceksiniz.

PlayStation Project Morpheus

Pek çok oyuncunun oyun oynarken en büyük ihtiyacının oyuna odaklanmak ve dış dünyadan gelen dikkat dağıtıcı öğeleri atlatmatken, Sony'nin böylesi iddialı bir cihaz raflardaki yerini aldığı zaman, PlayStation 4 konsolunun gücünü bir adım öteye taşıyabilir. Bu arada Project Morpheus üzerinde halen çalışıldığını ve geliştirme aşamasında olduğunu, Morpheus için hali hazırda bir SDK yayınlanmadığının altını çizelim.

Biraz da cihazın teknik özelliklerine bakacak olursak, Project Morpheus 5 inçlik bir LCD ekrana sahip. 1920×RGB×1080 çözünürlüğündeki ekran, göz başına 960×1080 çözünürlüğüne sahip. Kısacası Project Morpheus'ı kafanıza taktığınızda ekranın içerisinde aynı başınızı çevirdiğiniz gibi, gözlerinizi de hareket ettirmek zorundasınız.

Her ne kadar prototipin teknik özellikleri ve tasarımı değişebilecek olsa da, bu 5 inçlik ekranla 90 derecelik bir açı sunan Project Morpheus, 3 boyutlu ses desteğine de sahip. Bununla birlikte cihazda HDMI ve USB bağlantıları da bulunuyor. Hayal etmesi bile oldukça güzel çünkü bunun oyun deneyimini bir hayli etkileyeceği tartışılmaz bir gerçek. Özellikle uçak simülasyonları ve FPS oyunlarında inanılmaz bir değişime neden olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.