Tango'nun değeri Alibaba.com'dan sonra 1.1 milyar dolara ulaştı

Tango'nun değeri Alibaba.com'dan sonra 1.1 milyar dolara ulaştı

Sosyal mesajlaşma uygulamalarında rekabet kızışıyor. Bu alana yatırım yapan son büyük şirketse Alibaba oldu. Şirketin bugün 215 milyon dolarla liderlik ettiği dördüncü tur yatırımda Tango, 280 milyon dolar topladı.

Tur sonrası Tango 1.1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Forbes'un özel haberine göre yeni yatırımla birlikte, Alibaba'nın Tango'daki payı yüzde 20-25 oranına ulaştı. Çinli Alibaba'nın yatırımı, Japon e-ticaret devi Rakuten'in Viber'ı 900 milyon dolara satın almasından birkaç hafta sonra gerçekleşti.

Facebook, hatırlayacağınız gibi yakın zamanda WhatsApp için 16 milyar dolar harcamıştı. Görünen o ki yatırımcılar, sosyal mesajlaşma uygulamalarından iyi para kazanacaklarına inanıyorlar. Kullanıcılar içinse bu iletişimin giderek Facebook , Twitter ya da Gmail gibi  "geleneksel" platformların dışına daha fazla çıktığı bir döneme girildiğine işaret ediyor.

tango screen shot

Tango, sadece bir mesajlaşma uygulaması değil. Aslında şirket adını Apple'ın FaceTime'ına ve Skype'a alternatif olarak gösterilen, görüntülü arama özelliği geliştirmesiyle duyurmuştu. Sosyal mesajlaşmanın popülerleşmesiyle birlikte Tango, içerik ve sosyal keşif gibi geliştirmelerle bu alan odaklanmıştı. Tango'nun bugün 200 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Tango kullanıcıları Spotify işbirliğiyle uygulama üzerinden müzik videoları paylaşabiliyor, oyun oynayabiliyor ya da servisi kullanarak yeni insanlarla tanışabiliyorlar. Tango, gelirlerinin yarısını içerik paylaşma uygulamalarından kazanıyor, diğer yarısı ise reklamlardan geliyor.

Forbes haberinde Tango'nun ticari yönünün güçlü olmasıyla Alibaba'nın ilgisini çekmiş olduğu yorumu yapılıyor. Gerçekten de e-ticaret devleri, sosyal ticaretle keşif ve referans araçlarına daha çok inanıyorlar. Alibaba ya da Rakuten gibi şirketler bu yeni dalgayla ivme yaklayabileceklerine inanıyorlar.

Tango'nun kullanıcılarının dörtte birine yakını Amerika'da yer alıyor. Kaliforniya merkezli şirket, yeni yatırımı nasıl değerlendireceğine dair planlarını ise şimdilik gizli tutuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.