Mobil CRM uygulaması: Linko

Günümüzde müşteri yönetimi ve CRM, pek çok şirketin daha çok yol kat etmesi gereken alanlar olarak anılıyor. Bu amaçla yola çıkan Linko, karmaşık CRM düzenini olabildiğince sadeleştiren bir mobil CRM uygulaması geliştirmiş.

Uygulama aslında akıllı bir CRM sistemi ve mobil uygulama, daha doğrusu CRM'in mobil üzerinden otomasyonunu sağlıyor. Linko üzerinden müşteri yönetimi yapılabiliyor; en önemli avantajı da uygulamayı hem adres defteri olarak kullanabilmeniz hem de mobil olarak bürokrasiden uzak bir şekilde size çalışma imkanı verebiliyor olması.

Linko, sizin için müşterilerden gelen aramaları, e-postaları, ekiple alakalı sosyal güncellemeleri, toplantıları ve gündemi bir araya getiriyor. Linko'nun iddialı olduğu alanlardan birisi raporlama. CRM süreçlerinin en sıkıntılı sürecinin raporlama olduğu bilinen bir gerçek; Linko bunu çok daha basit bir şekilde yapmayı vaat ediyor,  raporlar günlük ya da haftalık olarak size gelebiliyor. Aynı zamanda mobil uygulama aracılığıyla ekipler birbirine daha yakın çalışabiliyor.

linko

Eski bir Yandex çalışanı olan ve Linko'nun büyüme stratejisinden ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu yönetici olarak çalışan Olga Steidl, gerçekleştirdiğimiz sohbette Linko'nun Ocak 2014'te Localstream'den 2.6 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığını söyledi. "Avrupa'nın San Franciscosu" diyebileceğimiz Berlin'de Finlandiya, Polonya ve Rusya gibi farklı ülkelerden gelen çalışanlardan oluşuyor Linko ekibi.

Şu anda 13 kişinin çalıştığı Linko'nun kurucu ortaklarından olan ve şirketin şu anki CEO'su Mikko Alasaarela da eski bir Nokia çalışanı. Bugüne kadar yaptığı girişimler toplamda 15 milyon doların üzerinde yatırım almayı başarmış. Linko de büyüme potansiyeli olan bir girişim. Webrazzi için Olga Steidl'a ilettiğim sorulardan bir tanesi de uygulamanın başka dillere çevirilip çevirilemeyeceği yönündeydi. Linko, bu konuyu da düşünmüş ve girişimi hayata geçirirken başka dillere çevirme konusunda kolaylık yaratmışlar. Kısacası ileride Linko'yu farklı dillerde görmemiz de mümkün.

Şu anda açık beta sürümü yayında olan Linko'yu 3 bin civarında kişinin kullandığını öğrendik. Linko'nun iOS versiyonunu buradan, Android versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.