WhatsApp'a gelecek olan sesli arama özelliği sızdı

WhatsApp'a gelecek olan sesli arama özelliği sızdı

Facebook'un WhatsApp'ı satın almasından sonra en büyük merak konusu, WhatsApp'a eklenebilecek yeni özelliklerdi. Söylentilerden bazıları Whatsapp'da artık reklamların gösterimine başlanacağını söylerken, bazıları da WhatsApp'a sesli arama özelliğinin geleceği yönündeydi...

WhatsApp CEO'su Jan Koum, Barcelona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress'de Whatsapp'a sesli arama özelliğinin geleceğini resmi olarak duyurmuştu. WhatsApp'a gelecek olan sesli  arama özelliğinin ekran görüntüleri İtalya'dan yayın yapan iPhoneItalia adlı blog üzerinden sızdırıldı.

Whatsapp'ın sesli arama özelliğini ifşa eden sızıntı habere göre Whatsapp artık hem 3G hem de Wi-Fi ağları üzerinden ücretsiz olarak konuşmamıza imkan tanıyacak. Bu da daha önce SMS'ler yüzünden gelirleri düşen mobil operatörleri için pek de iyi bir haber olarak nitelendirilmeyebilir. Şimdiye dek bu alanda ikamesi olan Viber ve Skype gibi uygulamalara da rakip olacak Whatsapp, özellikler lider olduğu Avrupa pazarında gücüne güç katacak gibi gözüküyor.

whatsapp-voice

Whatsapp'ın planları açıklandığında 2014 yılının ikinci yarısı bir güncellemenin geleceği ve görüntülü arama özelliğinin de bu zaman diliminde yayınlanacağı konuşuluyordu. Ancak görüntülü aramadan önce sesli arama özelliğiyle bir güncelleme çıkması da sızan ekran görüntülerine göre mümkün.

iphoneitalia-whatsapp-sesli-arama

Whatsapp'a gelecek yeni güncellemenin kesin tarihi tam olarak belli değil ama kişisel görüşüm, 2014 yılının sonunda Whatsapp'ı mesajlaşmanın yanı sıra hem görüntülü arama, hem de sesli arama için çok daha sık kullanacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.