WhatsApp yılın ikinci yarısında sesli arama özelliğini ekleyecek

WhatsApp yılın ikinci yarısında sesli arama özelliğini ekleyecek

Webrazzi’de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere, wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

Jan-Koum-WhatsApp

Bugün Mobile World Congress'te 'Disrupt in Mobile Technology' oturumunun konuşmacıların biri de WhatsApp kurucusu ve CEO'su Jan Koum'du. Koum, Silicon Valley Business Journal'in haberine göre, WhatsApp'in yılın ikinci yarısında sesli arama özelliğini ekleyeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta dünyada değilseniz hatırlatalım, Koum, WhatsApp'i 19 milyar dolarlık bir anlaşmayla Facebook'a sattı. WhatsApp'in bu rekor anlaşmadan sonra ne yapacağı merak konusuydu.

WhatsApp'in yılın ikinci yarısında ekleyeceği özelliğin sesli konuşma olacağı da farklı kaynaklardan gelen haberler arasında.

The Guardian'ın haberine göre yeni sesli konuşma hizmeti bedava olacak, yılın ikinci yarısında iPhone ve Android'de yapılacak geliştirme daha sonra Blackberry ve Windows Phone'a uyarlanacak.

Oturumda, "geçtiğimiz hafta yeni bir Facebook arkadaşı ekledik" diyerek söze başlayan Koum, bugün yani 24 Şubat'ın WhatsApp'in doğum günü olduğunu söyledi. 2009 yılında kurulan şirket bugün beşinci yaşını kutluyor. Başından beri insanları birbirine bağlayacak basit ve dolaysız bir yol aradıklarını anlatan Koum, şirketin bu amaca bağlı kalacağını da ekledi.

Görüntülü ya da sesli aramanın pazarda yeni bir uygulama olmadığını biliyoruz ancak Koum'a göre, WhatsApp'in hızlı büyümesini sürdürebilmesi için gerekli bir hamle.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.