Türkiye'ya adım atan Zomato'nun 4 aylık özeti

zomato-logoZomato'nun Sequoia Capital ve Info Edge’den 37 milyon dolar tutarında yeni bir yatırım alarak Türkiye'ye adım attığını sizinle paylaşmıştık. Aynı anda Breziya ve Endonezya'ya da açılan Zomato, küreselde yapılanlara kısaca değinerek Türkiye'de 4 ayda neler yaptığını bizimle paylaştı.

Önce servisin küresel ölçekte büyümesiyle başlayalım; Kasım ayında 11 ülkede 35 şehirde 160 bin restoran bilgisini sunan Zomato, geçen 4 ayda şehir sayısını 40'a restoran sayısınıysa 210 bine yükseltmiş.

Günde yaklaşık 5 bin yeni restoran bilgisini listeleyen Zomato, yakın bir süre içerisinde önce Portekiz ve ardından Şili olmak üzere iki yeni ülkede daha aktif olmayı planlıyor. 

Küresel ölçekte hızlı bir büyüme sergileyen Zomato'nun Türkiye'de 4 aylık gelişimi daha da hızlı olmuş. Zomato Türkiye listelenmiş restoran sayısını artırmanın haricinde yerel iş birliklerine gitmiş. Kısa zamanda trafiğini de artırmasıyla birlikte hem restoranlardan hem de otellerden reklam almaya başlamış.

zomato-ekran-goruntusu-2

Zomato'nun Türkiye'de büyümesine rakamlardan bakarak devam edelim; İstanbul'da 16 bin olan restoran sayısı 19 bine yükselmiş, Ankara'daysa listelenmiş restoran sayısını bin artırarak 5 bine ulaştırmışlar. Restoranların fotoğraf ve menü içeriğini kendi ekibi aracılığıyla oluşturan Zomato, önceki restoranları tekrar ziyaret ederek menü ve çalışma saatlerinin de aralarında bulunduğu bilgileri güncellemeye başlamış.

Mobil uygulamaları da bulunan Zomato, Türkiye'de günde 4000 tekil ziyaretçiyle başladığı trafiğini 4 aylık süre içerisinde 6 kattan fazla artışı yakalayarak 30 bin bandına ulaştırmış. Bu rakamdan yola çıktığımızdaysa sitenin aylık toplam ziyaretçi sayısı 1 milyona yaklaşıyor. Ayrıca trafiğinin yüzde 30'uysa mobil uygulamalardan geldiğini de belirtmekte yarar var.

Sitede artan trafikle birlikte reklam almaya başlayan Zomato'nun reklamverenleri arasında Hilton, Ritz Carlton gibi otellerin haricinde Shake Shack, Pinkberry, Kafe Pi'nin de aralarında geniş bir liste bulunuyor. Hyperlocal adını verdikleri modelle hedefleme de sunan Zomato restoranın reklamını kullanıcının bulunduğu bölgeye ve ilgili kategoriye göre gösterebiliyor.

Yerelleştirme adına Türkiye'den iş birliklerine giden şirket, Grupfoni ve Grupanya'da çıkan fırsatlarda restoran değerlendirmeleri Zomato widgetı aracılığıyla kullanıcılara yakın bir zamanda gösterilmeye başlanacak.

Zomato'dan restoran ve kafe aramanın haricinde paket servisi sunan işletmelerin bilgilerine de ulaşabileceğinizi hatırlatmakta yarar var. Uluslararası bir girişimin Türkiye'de 4 ayını kısaca özetlemiş olduk, Zomato'nun küresel ölçekte yeni bir güncellemeye gittiğini ilk paylaşan olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.