Google'ın tasarım değişikliği, reklamları arama sonuçlarıyla daha da yakınlaştırdı

Google'ın tasarım değişikliği, reklamları arama sonuçlarıyla daha da yakınlaştırdı

Google'ın Eylül ayında 15 yaşına girmesiyle duyurduğu daha basit ve kolay kullanım amacıyla yapılacak olan tasarım değişimi geniş bir kitle tarafından kullanılmaya başlandı.

Arama sayfasında yapılan tasarım değişikliği konusunda, Google tarafından dün resmi bir açıklama yapılarak konu doğrulandı.

Tasarım değişikliği basit ve kolay kullanım amacıyla yapıldığı belirtilse de bu yenilenmenin arama sonucu reklamları odağında olduğunu söylememiz mümkün. Google, arama sonuçları reklamlarında arka plan rengi, alt çizgi ve fontta değişikliğe giderek organik sonuçlarla arasındaki farkı azaltmış.

google-new-design-experiment

Reklam olduğunu belirtmek için "ilgili reklamlar" yazısını da kaldıran Google'ın reklam olduğunu belirlemek için, Reklamlar yazısını beyaz sayfada sarı arka planda kullanması reklamın anlaşılmasını azaltan faktörlerden bir diğeri. Arama sonuçlarında yapılan tasarım değişikliğini öncesi ve sonrası olarak yazının devamında bulabilirsiniz.

Kullanıcının arma sonucunda ilk reklama tıklama oranının yüzde 60'lara ulaştığını da göz önünde bulundurduğumuzda reklam ile organik arama sonucunun arasında ki farkların niye azaltıldığı konusu reklamlara tıklamayı yüzde yüze ulaştırma konusunda olduğunu çıkarabiliriz.

Geçtiğimiz günlerde sizinle paylaştığımız Google’ın yeni reklam mecra ve modelleri hakkında bilmeniz gerekenler yazısında değindiğimiz, Ürün Listeleme Reklamlarıyla arama sonuçları ekranını tamamen reklamlarla dolduran Google yeni tasarımla kullanıcıya organik sonuçları göstermediğini belirtmekten sakınıyor görünüyor.

Google Arama Sonuçları Eski Tasarım

Alışık olunan tasarımda reklamların arka plan rengi,  alt çizgi ve arama sonucu ile ilgili reklamlar yazısı bulunurken yeni tasarımda bunların hepsi kaldırılmış.

google-urun-listeleme

Google Arama Sonuçları Yeni Tasarım

Eski arama sonuçları tasarımında farklı olarak yeni tasarımda reklamlarla, organik sonuçlar arasındaki fark neredeyse ayırt edilmeyecek bir seviyeye indirilmiş. Reklam olduğunu yine de belirten Google burada arka planda sarı rengi kullanarak zaten açık renk olan beyaz sayfada farkındalılığı azaltmış.

google-yeni-arama-tasarimi

Görsel Kaynak: Search Engine Land

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.