iOS 7.1 ile iPhone ve iPad kullanıcıları için neler değişiyor?

iOS 7.1 ile iPhone ve iPad kullanıcıları için neler değişiyor?

Apple, mobil işletim sistemi için 7.1 güncellemesini resmen yayınladı. Hemen her işletim sistemi güncellemesinde olduğu gibi tabi ki bu güncelleme ile de bazı can sıkıcı hatalar düzeltiliyor, fakat iOS 7.1’in getirdikleri sadece hata düzeltmeleri ile sınırlı değil.

Apple için son dönemin en büyük güncellemesi olarak kabul edilebilecek 7.1’de iOS bazı yeni özelliklere ve performans geliştirmelerine de kavuşmuş oluyor.

Güncellemedeki en çok ilgi çeken konuların başında kısa bir zaman önce duyurulan CarPlay özelliği geliyor.

İşte iOS 7.1 ile birlikte gelen CarPlay ve diğer yenilikler…

iOS 7 özellikle yeni nesil iPhone ve iPad’ler için oldukça başarılı bir işletim sistemi, fakat aynı şeyi daha eski cihazlar için söylemek pek mümkün değil. Apple, iOS 7 ile birlikte performansı çok düşen iPhone 4’lerin sorununu iOS 7.1 güncellemesi ile çözmeyi ve bu cihazların yeni iOS’u daha rahat kullanabilmelerini hedefliyor.

iPhone 5S’te telefonlarında parmak izi ile erişim özelliğini kullananların bir kısmı, bu özelliği bir süre sonra yeterince iyi çalışmamaya başladığını söylüyordu. Her ne kadar bu durum büyük oranda donanımsal bir konu olsa da, yazılım tarafında da bunu geliştirmek mümkün. Apple, iOS 7.1 güncellemesi ile birlikte Touch ID performansını da artırıyor.

iOS 7.1 ile iPhone ve iPad kullanıcıları için neler değişiyor?

Simgelerin transparanlığından, takvimden, yazı tiplerinin büyüklüğüne kadar hem görsellik, hem de kullanım rahatlığı açısından pek çok yenilik iOS 7.1 ile iPhone ve iPad’lere gelmiş oluyor.

Eğer CarPlay desteğine sahip bir otomobiliniz varsa (şimdilik sadece bir Ferrari, Mercedes veya Volvo) artık telefonunuzu aracınız ile birlikte daha rahat kullanabileceksiniz. Bu aynı zamanda aracın bilgi ve eğlence sistemi üzerinden Apple haritaları üzerinden navigasyon imkanı anlamına da geliyor.

iOS 7.1’de Siri’yi nasıl kullanmak istediğinize dair yeni bir seçeneğiniz var. Bundan böyle artık Home butonuna basılı tuttuğunuz sürece Siri’nin sizi dinlemesini sağlayabilirsiniz. Bu telsize benzer yapı ile birlikte Siri’nin dış seslerden etkilenip kafasının karışma ihtimalini azaltmak mümkün.

iPhone 5S cihazlarda HDR (high dynamic range) özelliği artık otomatik ve standart hale geliyor. A7 işlemcisi olmayan diğer modellerde ise HDR özelliği kullanılamıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.