Bir diğer anonim ağ Whisper, 200 milyon dolar değerlemeden 30 milyon dolar yatırım aldı

Bir diğer anonim ağ Whisper, 200 milyon dolar değerlemeden 30 milyon dolar yatırım aldı

whisper logoPopüler anonim paylaşım uygulaması Whisper, bugün ReCode'da yayımlanan bir habere göre, 30 milyon dolar yatırım alıyor.

Shasta Ventures, Thrive Capital ve Çin'den Tencent'in katıldığı yatırım sonrası Whisper, 200 milyon dolar değerlemeye ulaştı. ReCode'un haberinde, Tencent'in yatırım turuna 15 milyon dolar daha ekleyebileceğinden bahsediliyor.

Whisper, Eylül 2013'te 21 milyon dolar yatırım alarak, 100 milyon değerlemeye ulaşmıştı. Şirketin halihazırda yatırımcısı olan Sequoia Capital ve Lightspeed Venture Partners da yeni yatırım turuna katılan diğer yatırımcılar.

whisper-screnshot

Dün, 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurduğumuz Secret'in, en büyük rakibi, Whisper'ın bugün 30 milyon dolar yatırım alarak değerini 200 milyon dolara çıkarması yarışa hala bir adım önde devam etmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Yalnızca Amerika ve Kanada'da olan Secret'ın aksine, Whisper bugün 16 farklı ülkeden kullanıcıların erişimine açık. Kullanıcılar İngilizce, Arapça, Portekizce, kolaylaştırılmış Çince, İspanyolca ve klasik Çince'de sırlarını paylaşabiliyorlar. Kullanıcıların sırlarının yalnızca kontak listesindekilerle paylaşabildiği Secret'tan farklı olarak, Whisper'da paylaşılanları herkes okuyabiliyor.

App Annie'de paylaşıldığına göre Whisper, bugün itibariyle Amerika'da en popüler 43'üncü sosyal ağ. Yakın takipçisi Secret ise 45'inci sırada yer alıyor.

Daha çok ergenlik dönemindeki gençler arasında yaygınlaşan Whisper'ın büyük bir içerik moderasyon ekibi bulunuyor. Sitedeki paylaşımların hassasiyeti nedeniyle, bu konu oldukça önemli ve Whisper bu konuda Secret'a göre belki daha çok güven veriyor.

ReCode'un gündeme getirdiği diğer bir söylenti, Whisper'ın ilk ticari anlaşmalarından birini Universal Pictures'la yapabileceği yönünde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.