Anonim sosyal ağ Secret, 10 milyon dolar yatırım aldı

Anonim sosyal ağ Secret, 10 milyon dolar yatırım aldı

Anonimlik ve gizlilik yükselişte, bunun son örneği de Secretsecret oldu. Kullanıcıların çevresindekilerle anonim olarak iletiler paylaşmasını sağlayan sosyal ağ Secret, geçtiğimiz günlerde 10 milyon dolar yatırım aldı. Uygulama, yatırım sonrasında 50 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Google Ventures'ın liderlik ettiği yatırım turunun bir diğer katılımcısı da şirketin halihazırda yatırımcısı olan Kleiner Perkins Caulfield & Byers'tı (KPCB). KPCB ve Google Ventures, bir grup diğer yatırımcıyla birlikte Secret'a Aralık ayında 1.43 milyon dolar tohum yatırımı yapmıştı.

İlk olarak The Wall Street Journal'da yayımlanan haberle ilgili henüz Secret tarafından bir açıklama gelmedi.

Eski Googler'lar, David Byttow ve Chris Bader-Wechseler tarafından kurulan Secret'ın amacı insanların, Facebook veya Twitter'da olduğu gibi kim olduklarına bakılmadan, dilediklerini söyleyebilmesi. Henüz yalnızca Amerika ve Kanada'da açık olan uygulamanın tasarımında da bu gizemli havayı almak mümkün.

Sadece kıyaslama için Facebook ne kadar gündüzlere hitap ediyorsa Secret da o kadar gecelere hitap ediyor, desek sanırım yanlış olmaz. Zira Secret adını daha çok dedikodular ve itiraflarla duyuyoruz.

secret screen shot

Secret'ta, telefon kontaklarınız arasındaki diğer Secret kullanıcılarıyla paylaşmak istediğiniz birkaç cümleyi bir fotoğraf arka planının üzerine yazıp gönderiyorsunuz. Paylaşımlarla ilgili etkileşimler beğeni ya da anonim yorumlar üzerinden sağlanıyor. Eğer beğeni alırsanız, paylaştığınız secret'ınız çevrenizde yayılmaya başlıyor. Secret'ta isimler değil ama paylaşımların nereden yapıldığı bilgisi yer alıyor. Bu Secret için önemli çünkü uygulamanın daha spesifik alanlar, mekanlar ve etkinliklere uyarlanmasını sağlıyor.

secret itiraf

Secret geçtiğimiz Cuma günü yaptığı bir güncellemeyle platformdaki paylaşımların Twitter, Facebook, e-posta ya da SMS üzerinden yayılmasına da izin veriyor. Birçok sosyal ağ gibi, içeriğini farklı kanallara da açma yoluna giden Secret'ın bu yeniliğiyle ilgili birkaç soru işareti var. İlk akla gelense, kimin olduğu belli olmayan bir sırrı, örneğin tweet'lediğinizde, çevrenizdekiler, önce bu kişinin siz olduğunuzu zannedebiliyorlar. Bu konuyla ilgili John Constine'ın TechCrunch'taki yazısını görmenizi tavsiye ederiz.

Secret'ın aldığı yatırım ve ulaştığı 50 milyon dolarlık değerleme ise uzun bir süre daha anonim ağların gündemde olacağını gösteriyor. Zira, benzer bir uygulama olan Whisper da geçtiğimiz Eylül ayında 21 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Amerika'dan ya da Kanada'dan okuyucularımız uygulamayı buradan indirebilirler.

Güncelleme: Yatırım haberi Secret tarafından nihayet doğrulandı. Yatırımın miktarının ise 8.6 milyon dolar olduğu belirtildi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.