Vine'dan cinsel içerikli videolara yasaklama

Vine cinsel öğeler içeren içerikleri kaldırmayla ilgili içerik kurallarının değiştiğini bloğundan duyurdu. Uzun zamandır bu problemle uğraşan Vine'ın bu konuda ne kadar başarılı olacağı merak konusu olsa da App Store'da uygulamayı indirmek için minimum yaş sınırı 17.

Kullanıcının istediği içeriği yükleyebildiği sosyal ağlarda bu konuda oluşan boşluk aslında sadece Vine'ın problemi değil. Yahoo da satın aldığı Tumblr'da bu tarz içerikleri kaldırmaya uğraşırken, Instagram'da bazı etiketlerde içerik göstermiyor. Facebook'ta bu konuda özellikle çocuk istismarı konusunda önemli adımlar atmıştı.

Vine yayınladığı blog yazısında bu tip içeriklerin yüzde 1'in altında kullanıcı tarafından oluşturduğunu belirtmesine karşılık, bu içerikte ne kadar videonun olduğunu belirtmiyor. Değişikliklerin hemen uygulanacağını belirten şirket, ayrıca kullanıcılarından bu yöndeki içeriklerle ilgili geri bildirimde bulunmalarını istiyor.

Twitter'da hazırlanan Vine'ın cinsel içerikleri ile ilgili sıkça sorulan sorular bölümünde konuyu daha detaylandıran Vine bu yönde kararlı görünüyor. Twitter'da, Instagram'da cinsel içeriklerin var olduğunu düşündüğümüzde tamamen bu yönlü içeriklerden temizlenemese de Vine bu adımla en azından bu algıdan kurtulmak istiyor.

Özellikle markaların son döndemde dikkatini çeken Vine'ın böyle bir adım atması şaşırtıcı değil, markaların Vine'da neler yaptığını merak edenler "40 milyon üyeye ulaşan Vine’ı markalar nasıl kullanıyor?" yazımızı okuyabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.