40 milyon üyeye ulaşan Vine'ı markalar nasıl kullanıyor?

40 milyon üyeye ulaşan Vine'ı markalar nasıl kullanıyor?

Geçen hafta Vine'ın 40 milyon üyeye ulaştığını sizlerle paylaşmıştık. Her geçen gün üye sayısını arttıran 6 saniyelik video paylaşım servisi, bu büyümesine karşılık Haziran ayında Instagram'ın da oyuna dahil olmasıyla rekabeti düşünmek zorunda kalmıştı.

Kendine has kullanıcıları olan Vine, kendi fenomenlerini de çoktan yaratmış durumda. Şirketlerin de Vine'da yaptığı kampanyalar hız kazanırken, ülkemizden de TEB ve Coca-Cola'nın hayata geçirdiği başarılı örneklerden söz etmek mümkün.

İletişim kanallarının artması ile birlikte bu kanalı kullanmak isteyen şirketlerde soru işaretleri de artıyor. Vine'ı kullanmak şirketler için masraf olarak mı yoksa değer kazandıran faaliyet olarak mı değerlendirmeli sorusuna Gap, içinde Vine olan tweetlerin 6 kat daha fazla etkileşim sağladığını belirtiyor. Kullanıcıya iletişimde sürekliliği sağlamak için bile Vine'ı iyi bir alternatif olarak görebiliriz.

MarkalarIN Vine'ı ürün tanıtımı, indirim kampanyaları, ürünün nasıl kullanılacağını anlatan videolar, müşterilerin katıldığı yarışmalar, özel gün videolarının da aralarında bulunduğu 9 kategoride kullandığını söylemek mümkün. Yazının devamında sizlerle birkaç örnek paylaşacağım.

1. Yeni ürün tanıtımı

Chevrolet Amerika'da Cruze modelinin çevreci motorunu 6 saniyede stop-motion animasyon tekniğini kullanarak tanıttı.

American Apparel yeni şapka koleksiyonunu, çalışanları ile tanıtmıştı.

Adidas yeni ürününü, kutusundan kaçması ile tanıtmıştı

Marc Jacobs'ta Vine'da popüler olan stop-motion tekniğini kullanarak ürün tanıtan markalar arasında.

2. İndirim kampanyaları

Urban Outfitters, jean fiyatlarındaki indirimi Vine aracılığyla tanıtmıştı. Telefonlara gelen mesaj ve e-posta kampanyaları ile karşılaştırdığımızda farklılığı görebiliyoruz.

3. Ürün kullanım tanıtımları

TEB yenlikçi uygulaması CEPTETEB ile QR kod üzerinden para çekmenin kullanılmasını 6 saniyelik video ile tanıtmıştı.

Ebay hızlı hizmet uygulaması Ebay Now'un mağaza içi işlemini tanıtmıştı.

4. Dizi ve film fragmanları tanıtımı

Türkiye'de de çok hayranının olduğu Breaking Bad başarılı bir örnek.

5. Çalışanların ve çalışma ortamının tanıtımı

Marc Jacobs ekibi güneşten korunma temalı videoda, çalışma ortamlarını ve ekibi tanıtmak için Vine'i kullanan markalar arasında.

6. Etkinlik tanıtımı

Markafoni, Mercedes-Benz Fashion Week'te defileleri takipçilerine duyurmak için 6'şar saniyelik videolar kullanmıştı.

7. Özel günler

Samsung Amerika'da babalar gününü baba ile oğlun beyzbol oynama görüntüsü ile kutlamıştı.

8. Yarışmalar

Sosyal medya'da düzenlenen yarışmalar Vine'da yerini çoktan almış.

Ülkemizdeki örnekleri arasında Girişim Ofisleri programında ziyaret ettiğimiz Plasenta'nın yürüttüğü Yazgelse etiketi ile Coca Cola'nın kampanyası da Markların Vine yarışmalarının ilklerinden.

Airbnb ise Hollywood ve Vine adında kısa film yarışması düzenliyor. 27 Ağustos'ta açıklanacak yarışmanın sonunda, kazanana 100 dolarlık Airbnb hediye çeki gönderilecek.

Asos ise müşterilerinin teslim aldıkların sipariş kutularını açarken Vine ile videoya çekmelerini karşılığında bir başka kutuya sahip olma şansı sağlayan bir kampanya yürütmüştü.

Yarışmalar arasında şu ana kadar en ilgi çeken kampanyalardan birisini General Electric yürütüyor. 6secondscience etiketi ile yürütülen kampanyada, kullanıcılar bilimsel videolar çekip dahil oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.