Tvyo'dan mobil uygulamalarda Chromecast adımı

Tvyo'dan mobil uygulamalarda Chromecast adımı

Hatırlayacağınız üzere Google mobil cihazdan televizyona görüntü aktarımını sağlayan Chromecast'i Temmuz ayında tanıtmıştı. 35 dolarlık fiyatıyla dikkat çeken ürünün ülkemizde zincir teknoloji mağazalarında satışı henüz başlamamasına rağmen tvyo mobil uygulamalarında Chromecast'e uyumu için ilk adımını attı.

Chromecast'in ülkemizde ne kadar yaygınlaşacağı konusundan bağımsız, daha önce akıllı televizyonlar için yaptığı uygulama ile dikkat çeken tvyo bu adımıyla dijital yayınla televizyonlarda olma isteğini de pekiştirmiş. Şu an için tvyo'nun sadece iPhone uygulamasında geçerli olan özellik yakın bir zamanda iPad ve Android versiyonlarına da geleceği belirtiliyor. 

Google'ın 6 Şubat'ta Chromecast'i tüm geliştiricilere açmasının ardından 1 aylık süre içerisinde güncellenen tvyo'nun iPhone uygulamasıyla Chromecast logosuna tıklayarak Chromecast özelliği etkinleştiriliyor. tvyo içeriği Chromecast aracılığılıyla aynı anda televizyona aktarılmış oluyor.

Özelllikle mobil cihazların, akıllı televizyon sınıfında olmayan televizyonlarla bağlantısını sağlayan Chromecast ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler buradan ulaşabilirler. İşin yazılımsal boyutuyla ilgilenlerse Google'ın yazılım geliştiriclerine açtığı Google Cast'e buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.