Jeff Bezos'un son yatırımı Business Insider'ın değerini 100 milyon dolara çıkardı

Jeff Bezos'un son yatırımı Business Insider'ın değerini 100 milyon dolara çıkardı

business-insider-logoPopüler haber blogu Business Insider, Amazon CEO'su Jeff Bezos liderliğinde 12 milyon dolar büyüklüğünde yatırım aldı. Şirket, bu son sermaye girişiyle, birlikte 100 milyon değerlemeye ulaştı. 2013 yılında 20 milyon dolar gelir elde eden Business Insider böylelikle cirosunun 5 katı büyüklüğüne değerlendi.

İlk olarak Reuters'e düşen haber sonrasında Business Insider tarafından yeni bir açıklama gelmedi. Ancak TechCrunch'ın Co-Editör'u Alexia Tsotsis haberi doğrular nitelikte ve biraz da Business Insider'ı tiye alan bir yazı kaleme aldı.

Bu, Bezos'un Business Insider'a yaptığı ilk yatırım değil. Jeff Bezos, geçtiğimiz yıl Nisan ayında şirkete 5 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Bezos'un medya alanına ilgisinin devam ettiğini yine geçen sene Washington Post'u 250 milyon dolara satın aldığında da görmüştük.

Bu yatırımın en ilginç tarafı kuşkusuz yılda 20 milyon dolar geliri olan bir şirketin 5 çarpanla değerlenebiliyor olması. Geçtiğimiz haftalarda AOL'in de satın alma görüşmeleri yaptığı söylenen Business Insider bu aldığı son yatırımla şimdilik exit düşünmediğini büyümeyi sürdürme niyetinde olduğunu göstermiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.