Apple CarPlay’li Ferrari ve Mercedes’lerin ilk videoları

Apple CarPlay’li Ferrari ve Mercedes’lerin ilk videoları

Apple’ın yeni nesil otomobillerin bilgi ve eğlence sistemleri ile entegre olarak iOS tecrübesini arabaların içerisine taşımayı hedefleyen yeni CarPlay’ini sizlere dün tanıtmıştık. Her ne kadar şu ana kadar paylaşılan bilgiler sayesinde CarPlay’i biraz daha yakında tanımış olsak da, pratikte nasıl çalıştığına dair henüz elimizde pek bilgi yok.

Bu anlamda bir tek dün yayınladığımız Volvo’nun CarPlay tanıtım videosunu izleyebilmiştik. Şimdi de sıra CarPlay desteğine sahip diğer iki üretici olan Mercedes ve Ferrari’nin videolarına geldi.

İşte CarPlay’in Mercedes ve Ferrari’de nasıl çalıştıklarının ilk görüntüleri…

Mercedes’in 7 dakikalık videosunun, tamamlanmış bir tanıtım videosu olmadığını belirtmekte fayda var. Erken dönem basına sızmış olan bu videoda en çok dikkati çeken iki konudan ilki Siri’nin kullanımı. İkincisi ise bilgisayardaki fareye benzer kullanımı olan dairesel bir kontrol cihazı.

Ferrari’nin 1 dakikalık videosu ise otomobil fuarında kaydedilmiş görüntüler ile CarPlay’in özelliklerini sergiliyor. Bu videoda da özellikle dikkat çeken konu CarPlay’in dokunmatik olaran nasıl kontrol edilebildiği.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.