Microsoft'un Siri'ye cevabı Cortana ilk kez göründü

Microsoft'un Siri'ye cevabı Cortana ilk kez göründü

Siri savaşları uzunca bir süredir devam ediyor.  Google'ın Now'ı, Android'in Alfred'i ya da İntel'in bir süredir üzerinde çalıştığı Jarvis'i derken yarışa şimdi de Microsoft katıldı. Microsoft'un önümüzdeki hafta duyurması beklenen Siri benzeri mobil yardımcının adı Cortana.

Microsoft'un Windows Phone 8.1 güncellmesinde yer alacak olan Cortana'nın ilk görüntüleri  Unleash the Phones adında bir haber sitesi tarafından sızdırıldı. Videoda gördüklerimiz  şimdiye kadar Microsoft'un Cortana'sıyla ilgili duyumları doğrular nitelikte.

Her ne kadar videoda duymasak da, Cortana'ya sese karşu duyarlı bir çember animasyonunun eşlik ettiğini görmek mümkün. Siri'den farklı olan bu özellik, Cortana'nın kullanıcıdaki algısını değiştiriyor. Cortana'yı kullanmak için bir Microsoft hesabınızın olması gerekiyor. Siri gibi Cortana da kullanıcılarının kendilerine nasıl hitap edilmesini istediklerini soruyor ve kararı kullanıcıya bırakıyor. Dilerseniz ayarlardan Cortana'nın size 'Master Chief' gibi havalı takma adlarla seslenmesini de sağlayabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz günlerde Cortana'nın özelliklerini basına ilk sızdıran Verge'ün haberine göre, Cortana'nın ana özelliklerinden biri, Notebook sistemi içinde veri kaydedebilmesi. Notebook, Cortana'nın lokasyon bilgisi, davranışlar, kişisel bilgiler, hatırlatmalar ve iletişim bilgileri gibi bilgilere ulaşmasını sağlıyor. Cortana aynı zamanda uçuş bilgilerinizi, e-maillerinizi takip ederek Google Now'ın yaptığı gibi, uyarılar oluşturabiliyor.

Cortana'nın Nisan ayında düzenlenecek olan Build Konferansı'nda açıklanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.