Samsung akıllı saatinde neden Android’i terk etti?

Samsung akıllı saatinde neden Android’i terk etti?

Samsung akıllı saatte neden Android’i terk etti?Nesnelerin interneti kavramının önümüzdeki dönemde çok büyük ilgi görmesi bekleniyor. Bunda hem internet kullanma alışkanlığının yaygınlaşması, hem kullanıcıların talepleri, hem de firmaların bu talepleri karşılamak için adeta birbirleri ile yarışa girmesinin etkisi büyük.

Şu sıralarda bu alandaki en gözde ürünler ise saat ve bileklikler. Google işe gözlükle başlamış, Apple’ın iWatch’u da henüz tam anlamıyla resmiyet kazanmamış olsa da, Pebble ile başlayan akıllı saat yarışında diğer pek çok firma kendi alternatiflerini piyasaya çıkardı veya çıkartmaya hazırlanıyor.

Samsung da akıllı telefonu Gear ile bu alana bir giriş yapmış fakat beklentilerin uzağında kalmıştı. Nisan ayı gibi Gear 2’yi çıkartmaya hazırlanan Samsung, bu kez hedefi ıskalamamak için daha doğru adımlar atmaya çalışıyor. Bu konudaki ilk büyük hamlesi de Android’i terk etmek oldu.

Peki Samsung’un Android’i terk etmesinin asıl nedenleri ne?

Samsung da Tizen’i tercih edenler arasına katıldı

Anımsayabileceğiniz gibi Samsung Gear’in önemli özelliklerinden biri Android işletim sistemine sahip olmasıydı. Samsung, Android’siz Gear 2’nin biraz daha hızlı bir işlemciye ve daha uzun bir pil ömrüne sahip olacağını duyurdu.

Her ne kadar Android, Samsung’un akıllı telefon pazarındaki göz ardı edilemez başarısına büyük katkı sağlamış olsa da, aynı performansı akıllı saat konusunda yakalayamayınca yeni Gear’in işletim sistemininin Tizen olmasına karar verildi.

Intel, Orange ve NTT gibi diğer firmaların da akıllı saat konusunda tercih edeceğini duyurduğu Tizen ile Samsung’un iş birliğinin çok iyi bir başlangıç yapamadığını da söylemek gerekiyor. Tizen’in ürün takviminde gerçekleşen gecikmeler Samsung’un da Gear 2 ile ilgili planlarını biraz değiştirmesine neden olmuştu.

Samsung’a Android’i bıraktıran teknik ve ticari nedenler

Buna rağmen Samsung’un Android yerine Tizen’i tercih etmesinin iki önemli nedeni var gibi görünüyor. Bunlardan ilki her ne kadar çok iyi bir iş birliği yürütüyor olsalar da, tüm yumurtaları aynı sepete koymak yerine çözüm ortaklarını çeşitlendirmek istemesi. Tizen tercihi birlikte Google ile ilgili olası bir sorun olsa bile en azından bu akıllı telefon ve tablet dışındaki ürünlere sıçramamış olacak.

Diğer yandan Android öncelikli olarak akıllı telefon ve tablet gibi, daha fazla işlem gücü sağlayabilecek cihazlar göz önünde bulundurarak geliştirimiş bir işletim sistemi. Gear’de görüldüğü gibi diğer akıllı cihazlar da ise henüz istenen performansı gösteremeyebiliyor.

Samsung da Tizen tercihi ile birlikte bir yandan Android’in diğer akıllı cihazlar için daha iyi performans göstermesini beklerken vakit kaybetmemiş ve rekabette geride kalmamış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.