iPhone'da ücretsiz nabız ölçme uygulamaları: Runtastic, Instant Heart Rate

iPhone'da ücretsiz nabız ölçme uygulamaları: Runtastic, Instant Heart Rate

Geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy S5'in tanıtımında yeni bir özellik olarak duyurulan nabız ölçmek iPhone kullanıcıları için yabancı bir özellik değil.

Galaxy S5'in yeni özelliklerinde parmak izi okuyucusu donanımsal bir özellik olduğu için sadece iPhone 5S kullanıcılarının bu imkanı varken kalp atış hızını iPhone 4 ve üzeri kullanıcılar ile Android 2.1 ve üzeri kullanıcılar Galaxy S5'i olmadan kullanabilirler.

Kamera ve flaş sayesinde nabız ölçen uygulamalar giyilebilir teknolojiler gibi kesin sonuç vermese de uygulamalara gelen yorumlara baktığımızda gerçeğe yakın olduğunu gözlemliyoruz. Samsung'un tanıtımında sağlıkta devrim olarak tanıtılan nabız ölçmenin iPhone kullanıcıları için bu kadar kolay ulaşılabilir olmasına karşılık popüler olmaması da başka bir şaşırtıcı nokta.

Gelelim nabzınızı ölçebileceğiniz uygulamalara; Runtastic ve Instant Heart Rate nabzı ücretsiz ölçebileceğiniz uygulamalardan bazıları. Fitness uygulamalarının içinde yer alan özelliklerin haricinde bu iki uygulama sadece nabız odağında. Uygulamalarla gün içerisinde nabız ölçümü ve kaydı yapabilmenin haricinde sosyal ağlarda da paylaşım imkanı var.

Runtastic

iPhone kullanıcılarının buradan, Android kullanıcılarınınsa buradan indirebileceği uygulama ile kamera üzerinden nabzı ölçmek mümkün. Nabzın grafiksel gösterimi, kaydedilmesi ve sosyal ağlarda paylaşım imkanı olan uygulama popüler fitness uygulaması Runtastic tarafında geliştirilmiş.

runtastic-ekran-goruntus

Instant Heart Rate

iPhone kullanıcılarının buradan, Android kullanıcılarınınsa buradan ulaşabileceği uygulama yine Runtastic gibi kamera üzerinden nabzı ölçüyor grafiksel gösterimi, kaydedilmesi ve sosyal ağlarda paylaşımına imkan tanıyor. İstenirse uygulama içi satın almayla bölgesel olarak kalp atış hızını da görmek mümkün.

instant-heart-rate-monitor-ekran-goruntusu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.