Sony Xperia Z2 ile 4K video kaydı, Z2 tablet'te Dual Shock3 ile oyunlar oynanabilecek

Sony Xperia Z2 ile 4K video kaydı, Z2 tablet'te Dual Shock3 ile oyunlar oynanabilecek

Webrazzi’de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere, wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

sonyz2-225-150Sony'nin akıllı telefonları içerisinde amiral gemisi olarak konumlandırdığı Xperia Z serisinin yeni modeli Xperia Z2, Mobile World Congress'te kullanıcılara tanıtıldı. İlk bakıldığında tasarım olarak Xperia Z1'i anımsatsa da donanım ve özellik olarak Xperia Z2 çok dikkat edici farklara sahip.

Akıllı telefonun yanında Sony tablet ürünleri içerisinde de yine amiral gemisi olarak yer alan Xperia Z serisi tabletlerin son modeli olan Z2 yine Mobile World Congress'te tanıtılan ürünler arasındaydı.

Sony Xperia Z2 4K video kayıt özelliği ile geliyor!

İlk olarak Xperia Z2 akıllı telefondan bahsetmemiz gerekirse 5,2 inç ekran boyutuna sahip. Ekran çözünürlüğünde ise bir değişim olmamış ve 1920 x 1080 olarak kalmış. Ancak dikkat çeken ilk özellik ekran. Sony Z2 ile birlikte yeni IPS ekran teknolojisi olan ve Sony'nin telefonlarına özgü olarak yer alan Live Color LEDs teknolojisi ile kullanıcılarla buluşacak.

Live Color LEDs teknolojisi ile çok daha gerçekçi ve renkli bir görüntü elde ediliyor. Sony yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre yeni ekran teknolojisi mevcut iPhone ve iPad'in ekran teknolojilisinden ve kalitesinden çok daha yüksek. Tüm bunların yanında Sony Xperia Z2 3G Ram ve 4 çekirdekli 2.3GHz Snapdragon 801 işlemci ile geliyor.

sony-xperia-z2-wallpaper

Xperia Z2'nin en az ekranı kadar ses getiren bir diğer özelliği ise kamerası. Z2 ile 4K video kaydı gerçekleştirilebilecek. 4K video kaydının yanında Sony kendi özel yazılımı ile çekilen videoları cep telefonunuz üzerinden işleyerek video üzerinde daha detaylı işlemler yapabilmenize olanak sağlıyor. Tüm dünyada Mart ayında satışa sunulacak olan Z2, Android 4.4 işletim sistemi ve beyaz, siyah ve mor renk seçenekleriyle kullanıcılarla buluşacak.

sony-xperia-z2-4k-video-mobile-world-congress

Sony Xperia Z2:  S-Force Surround hoparlör, ses geçirmeyen hoparlör, Play Station DualShock3 desteği ile geliyor

Sony Xperia Z2 tablet ise akıllı telefonda olduğu gibi önemli değişikliklerle geliyor. Sony özellikle tablette fotoğraf, oyun ve mobil uygulamalara öncelik verdiğini söyleyebiliriz. Sony Xperia Z2 tablet'in rakibi olan ürün ise şüphesiz iPad Air.

Z2'nin iPad Air'den daha hafif olduğunu söyleyebiliriz bunun yanında cihaz 10,1 inç Live Color LEDs teknolojisi ile gelen ekrana sahip. 4 çekirdekli  Snapdragon 801 processor işlemciye sahip tablet bunun yanında 3 GB Ram ve Full HD ekran çözünürlüğüne sahip. Z2 tablet kullanıcıların ihtiyaç duyacağı tüm medya özellikleriyle birlikte geldiğini söylemek mümkün. İçinde yüklü olarak gelen yazılımların yanı sıra tablet S-Force Surround hoparlör ve dışarıdan gelen sesleri engelleyen özel kulaklığı ile birlikte geliyor.

17-sony-xperia-z2-tablet-powered-by-snapdragon-800-soc-leaks-online-news 2

Hem Xperia Z2 akıllı telefonun hem de tabletin su geçirmez olduğunu bununla birlikte  IP55 ve IP58 standartlarına sahip olduğunu aktaralım. Z2 tablette küresel olarak Mart ayında satışa çıkacak ve Android 4.4 işletim sistemiyle birlikte gelecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.