Mozilla, Firefox OS’un geleceğine dair ipuçlarını MWC’te paylaştı

Mozilla, Firefox OS’un geleceğine dair ipuçlarını MWC’te paylaştı

Webrazzi’de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere, wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

Mozilla, Firefox OS, MWC14

Mozilla, kendi işletim sistemi Firefox OS’a yatırım yapmaya devam ediyor. Barcelona’da devam eden Mobile Word Congress’te düzenlenen bir basın toplantısında, Firefox OS ekibinin yöneticilerinden Josh Carpenter, Mozilla’nın işletim sisteminin yeni özelliklerini ilk kez tanıttı.

Paylaşılan bilgilere göre Mozilla kullanıcı tecrübesi anlamında rakiplerine göre ciddi bir şekilde fark oluşturmayı planlıyor. Bu konuda da ilk dikkat çeken özellik sizlere daha önce de bahsetmiş olduğumuz yenilikçi arama yöntemi. “Ara ve çalıştır” prensibi üzerine kurulmuş olan bu yaklaşımın dışında, tarayıcı tabanlı işletim sistemi yardımı ile kullanıcılara bir tarayıcıdan çok daha fazlasını sunabilecek gibi görünüyor.

Mozilla, Firefox OS, MWC14Örneğin Windows 8’li dokunmatik ekranlı cihazlarda olduğu gibi kenarlardan parmağınızla sürükleyerek uygulamalar arasında geçiş yapmak ilk göze çarpanlardan biri. Diğer daha önceden Android’dekine benzer şekilde sunulan bildirimlerin artık ekranın alt kısmında yer alıyor olması. Bu da bildirimlerin, kullanıcılara o anda aktif olan uygulamayla olan etkileşim düzeylerine zarar vermeden ulaştırılması düşüncesiyle gerçekleştirilmiş.

Mozilla, Firefox OS, MWC14

Bunlar kullanıcılar tarafından daha kolay ayırt edilebilecek özellikler. Fakat işin arka planında da önemli değişimler gerçekleştirilmiş. Tüm bu bahsedilen özelliklerin var olan sistem ile uyumlu çalışabilmesi amacıyla Firefox OS’un uygulamalar arasındaki geçiş ile ilgili bölümü büyük oranda baştan yazılmış.

Carpenter’ın paylaştığı bilgilere göre Firefox OS’un bundan sonraki planları içerisinde ise yazı girişleri ve okuma kısımları ile ilgili geliştirmeler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.