Sony SmartBand günlük aktivitelerinizi ölçümleyerek analizler yapacak

Sony SmartBand günlük aktivitelerinizi ölçümleyerek analizler yapacak

Webrazzi’de Mobile World Congress‘ten Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberlere, wbrz.in/mwc2014 adresinden ulaşabilirsiniz.

sony-smartbandGiyilebilir teknoloji ürünleri son dönemlerde oldukça popüler oldu. Giyilebilir teknolojiler ve yapabilecekleri ile ilgili konsept tasarımlar ve ürünler bolca olsa da Nike Fuel Band, Pebble, Fitbit, JawboneSamsung GALAXY Note3+Gear, Sony SmartWatc 2 giyilebilir teknoloji alanında ve mevcut olarak piyasada var olan cihazlara sayabileceğimiz örnekler arasında yer alıyor.

CES'ten sonra Mobile World Congress'te Sony tarafından tekrar görücüye çıkarılan SmartBand, Mart ayında 60 ülkede kullanıcılarla buluşacak.

Sony SmartBand "fitness tracker" sloganıyla kullanıcılarla buluşacak olsa da özelliklerine yakından baktığımızda aslında çok daha fazla özelliği sunduğunu söylebiliriz. "Lifelog" ismi verilen özellik ile günlük fiziksel aktivitelerinizi takip ederek kayıt altına alacak. Buna örnek vermemiz gerekirse ziyaret ettiğiniz mekanlar, bunu yaparken ne kadar yürüdüğünüz ve koştuğunuz gibi kısımları Sony SmartBand kendi hafızasında tutacak ve gün sonunda size gösterecek. Ancak bunlardan daha fazlası da cihazın sunduğu özellikler arasında, fiziksel aktivitelerin kayıt altına alınmasının yanında gün içerisinde oynadığınız oyunlar, okuduğunuz kitaplar, dinlediğiniz müzikler SmartBand tarafından kayıt altına alınıyor.

sony-smartbanddd

SmartBand'in mevcut piyasadaki örneklerinden farklılaştığı nokta ise kullanıcının günlük uyuduğu saatleri göz önüne alarak ve gün içerisinde yaptığı aktiviteyi hesaplayarak günlük olarak ne kadar uyuması konusunda öneriler getiriyor. Cihazın bir diğer özelliği ise sosyal ağlardan gelen bildirimleri ve telefonunuza gelen mesaj ve bildirimleri haber vermesi.

SmartBand'in herhangi  bir ekranı olmadığı için bildirimler geldiğinde titreşim yoluyla kullanıcıları haberdar ediyor. SmartBand Sony telefonlarla tam uyumlu olarak çalışmasının yanında Bluetooth ve NFC ile Android cihazlarla da eşleşerek çalışabilecek. Sony bu konuda açık kaynak kodlu ve açık donanım  olan cihazlarla uyumlu hale getireleceği konusunda açıklama yapmıştı. Bu açıklamayla birlikte Android cihazlarla ve diğer Android yüklü donanımlarlada uyumlu olarak çalışacağını söyleyebiliriz.

sony-smartband-mobile-world-congress

Sony SmartBand 2014 Mart ayında 60 ülkede satışa sunulacak. İlk olarak beyaz, siyah ve yeşil renkleriyle satışa sunulacağı söylenen SmartBand, daha sonraki dönemde farklı renk seçenekleriyle kullanıcılara sunulacağı Sony'nin MWC'de aktardığı bilgiler arasındaydı. Aşağıdan SmartBand'in tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.