Mark Curtis: 'Ödeme sistemleri görünmez hale geldikçe, markalar da görünmez olacak'

Mark Curtis: 'Ödeme sistemleri görünmez hale geldikçe, markalar da görünmez olacak'

mark curtis-e-ticaret 14Webrazzi E-Ticaret’14‘ün "Mobile Payments: Who is winning the race to a better experience?" oturumu Fjord CCO'su Mark Curtis'in "Mobile Payments 2012: Leaders and Laggars" başlıklı sunumuyla devam etti.

Mobil ödemelerin perakende endüstrisini nasıl dönüştürdüğünü ve mobil ödemelerin kendi içindeki dönüşümünü anlatan Curtis, ilk olarak sektördeki ana sürükleyici faktörleri sıraladı.

Buna göre, ödemelerin giderek mobilleşmesi, daha kişisel hale de gelmesi sonucunu doğuruyor. Buna bağlı olarak uygulamaların zihinsel modellerinin müşteriyi kavrayıcı özellikte olması, markaların başarıları için kritik bir faktör haline geliyor.

Curtis'in dikkat çektiği bir diğer ilginç nokta ise, görünmez arayüzler. Fjord'un PayPal'la Amerika'da yeni uygulamaya başladığı, kişilerin herhangi bir aracı cihaza ihtiyaç duymadan ödeme yapabildikleri sistemler, markaların da gittikçe daha görünmez olmasına neden oluyor.

Bunların yanında artan veri entegrasyonuyla birlikte, cebiniz ve banka hesabınız arasındaki doğrudan iletişim farklı bir finans yönetimi anlayışını getirecek. Görünmezliğin bir diğer etkisinin de ödeme noktasında olduğunun altını çizen Curtis, Uber gibi, uygulamanın kullanıcılar yerine ödeme yaptığı sistemlerin çok önemli değişiklikleri beraberinde getirdiklerini belirtti.

Tüm bu gelişmelerse  ödeme deneyimini şöyle geliştirebilir: Zamanı daha iyi kullanma, nakitsiz (daha hafif) bir yaşam, bütün kullanıcı verilerini toplayıp anlamlı bilgiler sağlama, harcama yönetimini, akıllı teklif ve anlaşmaları entegre ederek değer yaratma, güvenlik ve evrensellik.

Peki tüm bu dönüşüm perakende sektörünü nasıl etkiliyor? Curtis bu etkiyi devrimsel olarak niteliyor. Perakende, akıllı ticaret sayesinde, herkesin girebileceği bir endüstri olarak demokratikleşiyor, küçük ve orta ölçekli işletmeler veri analizlerine daha düşük maliyetle erişebiliyor. Daha iyi hizmetse, online'la rekabet eden perakendecilerin artık olmazsa olmazı. Curtis, ödeme noktalarının görünmez hale gelmesiyle, alışverişten çıkışta güvenli bir biçimde kasadan ödeme yapılan mağaza modelinin artık değişeceği ön görüsünde bulundu.

Klarna, iSettle, Sum up, Apple, M Pesa ve Bitcoin gibi şirket ve yenilikler bu dönüşümü hızlandırmakta önemli bir rol oynuyor.

Sektörde, kullanıcılar için, yeni bir uygulamayla karşılaştıklarında temel soru, yaşamlarını daha kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağı. Üreticilerse, daha ucuz, çalışanlarını daha iyi kullanmalarını sağlayan, daha iyi veri sağlayan ve müşteri ilişkilerini geliştiren uygulamalar arıyorlar.

Sunumunun sonunda Curtis, önümüzdeki dönemde konsolidasyonların yoğun olarak gerçekleşmesini beklediğini söyledi. Sektörde bugün yaşanan kapsamlı tedarikçi dönüşümünün müşteriyi etkileyeceğini düşündüğünü de ekledi. Curits kazanan faktörleriyse, erişim, katma değer fonksiyonelliği, en iyi kullanıcı deneyimi ve cazibe olarak sıraladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.