Kerem Atasoy: 3-6 ay sonra reklamların nasıl olacağını tahmin etmek oldukça zor

Kerem Atasoy: 3-6 ay sonra reklamların nasıl olacağını tahmin etmek oldukça zor

kerematasoy-225150Webrazzi E-Ticaret'14'ün dijital reklam konsunda sunum yapan tecrübeli isimlerden bir tanesi de Google'da Türkiye ve MENA Marka Çözümleri Bölümü Başkanı görevini sürdüren Kerem Atasoy'du.

"Re:imagining retail brand experiences with Google" başlığının yanında klasik reklamlar ve 2000'lerden bu yana hayatımızın içinde yer almaya başlayan ve YouTube, Facebook gibi ağların küresel olarak olarak kullanımının artmasıyla birlikte değişen reklam anlayışları ve markalarla müşterilerinin etkileşiminin yeni dünyada nasıl olduğu konusuna bu alandaki iyi örneklerle birlikte değindi.

7 yıldır Google'da çalışan Kerem Atasoy, yılların şirketin İngiltere ofisinde görev yapan Atasoy 4 aydır Türkiye ofisinde çalışmalaya başlamış. Google'ın Art Copy Code ile kendisini yaratıcılığın ortasında konumluyor. Bununla birlikte 5 yıl sonra reklamlar nasıl olacak tahminin zor olduğunu hatta 3-6 ay sonrasının bile reklam trendlerini ve reklamların nasıl olacağı bile tahmin etmenin çok zor bir konu olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz haftalarda "YouTube’dan yılda 100 bin dolar kazanmak o kadar eğlenceli değil" yazısında sizlere aktardığımız konuyu Kerem Atasoy'da yaptığı sunumda değindi. İçerik üreten internet fenomenleri ve markalar işbirliğini anlaşmalarını bugün geldiğimiz süreçte artırdı. Markalar müşterilere ulaşmak ve anlatmak istedikleri konuları ya da vizyonlarını müşterilere, kullanıcılara aktarmak için fenomenlerden yararlanarak video ve dijital reklamlar yapıyorlar. Bununla ilgili sunumda verilen örneği aşağından izleyebilirsiniz.

Kerem Atasoy'un sunumunda değindiği bir diğer konu ise YouTube'da televizyon reklamlarının kopyasının reklamlar haricinde içerik üretilerek yapılanlar farklılaşması. Ülkemizde de Youtube'un yayıncılara reklam alma imkanını sunmasıyla birlikte şirketler, bu mecra üzerinde video reklamlarını yoğunlaştırdığını söyleyebiliriz.

Ancak burada markaların karşılaştığı durumların başında; kullanıcıların reklamın ilk 7 ya da 5 saniye olan zorunlu reklamı izleme süresinden sonra "Reklamı Geç" butonuna tıklanması. Atasoy'un sunumunda verdiği örneklerinden bir tanesi ise "Reklamı Geç" butonunun tıklanmasını azaltmak için yapılmış başarılı bir örnek. Sunumda yer verilen videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.