Evim.net kurucusu Ali Özen: 2014'ün son çeyreğinde kârlılığa geçmeyi planlıyoruz

Evim.net kurucusu Ali Özen: 2014'ün son çeyreğinde kârlılığa geçmeyi planlıyoruz

Webrazzi E-Ticaret'14'ün konuşmacılarından bir tanesi de Evim.net kurucu ortağı ve CEO'su Ali Özen'di. Özen,"E-Ticaret Sektöründe Kârlılık Ne Zaman ve Nasıl Yakalanacak?" başlıklı söyleşide Arda Kutsal'ın sorularını yanıtladı.

Oturumun genelinde e-ticaret şirketlerinin kârlılık durumları, kârlılığa ulaşamamış e-ticaret şirketlerinin başarısız sayılıp sayılmaması konusuna özellikle değinildi. Tüm bunların yanında söyleşiye damgasını vuran konu, Ali Özen'in "Hayır" kelimesini e-ticarette nasıl kullanılması gerektiği konusundaki görüşleriydi.

Mayıs 2013'te 212EBRD ve bir yabancı yatırım fonundan toplamda 5 milyon dolar yatırım alan Evim.net, Ali Özen'in aktardığı bilgilere göre mevcut durumda kârlılığa geçebilmiş değil. Ancak bununla birlikte Özen kârlılığa çok yakın olduklarını özellikle yatırım aldıktan sonra şirket içi düzen ve daha planlı gitme konusunda büyük aşama kaydettiklerini bununla birlikte 2014'ün son çeyreğinde kârlılığa çok büyük ihtimalle geçeceklerini paylaştı.

Konuşmasında reklam ve pazarlama faaliyetlerine değinen ve bunun kârlılıkla ilişkisini aktaran Özen, birçok öngörünün "reklam harcamalarını azaltsak kârlılığa geçeriz" düşüncesinin hakim olduğunu ancak bunun böyle olmadığını düşündüğünü mevcut durumda reklam ve pazarlama faaliyetlerini Evim.net olarak kesseler dahi yine şuanda kârlılığa geçemeyeceklerini aktardı.

Bununla birlikte aslında temel konunun "Hayır" kelimesinin altında yattığını söyleyen Özen; müşteriye, şirketin kendi personeline, tedarikçiye, kargo firmalarını yani iş yapılan ve ilişkide olunan herkese karşı bazı noktalarda "Hayır" kelimesini kullanmaları gerektiğini ve şirket olarak bunu daha fazla yapacaklarını aktardı.

evimnet-1

E-ticaret şirketlerinin fiziki mağazalara göre müşterilere daha fazla opsiyon sunduklarını ancak bunun kârlılığı ve iş geliştirme konularını etkilediğini belirterek. Kendi yaptıklarını çalışmalayı aktardı. Örnek olarak fiyatı belirli oranın altında olan ürünlerin satışını kestiklerini, bu satışların toplam satışlardaki oranının yüzde 30 olmasına karşın bu ürünleri satmayı bıraktıktan itibaren ne ciroyu nede kârlılığı etkilemediğini aktardı. Bu gibi örneklerle şirket olarak daha disiplinli ve tutarlı olarak bazı noktalarda ilişkide oldukları herkese karşı "hayır" kelimesini daha fazla kullanacaklarını Özen tarafından aktarıldı.

Uzun vadede Evim.net'in hedefiyle ilgili olarak evle ilgili birşey satın alan, kullanan ve satış işlemi gerçekleştiren kişilerin ve kurumların ilişkili olduğu bir platform yaratmaya çalıştıklarını belirtti. Bununla birlikte hem ürün alan hem satanları kapsayacak bir servis üzerinde çalıştıkları  ancak şu anda test aşamasında olduğunu ilerleyen zamanlarda bununla ilgili daha somut adımlar atacaklarını aktardı.

Yatırımcılar konusunada değinen Özen, yatırımcılarının çok iyi bir avantaj olduğunu çünkü dışarıdan bir gözle hatalarının gösterildiğini bununla birlikte birçok konuyu yatırımcılarla birlikte konuştuklarını, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını ve finansal raporların çıkartılması konusunda  özellikle çok iyi yönde faydasını gördüğünü aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.