Candy Crush'ın yapımcısı King, halka arz için başvurusunu yaptı

Candy Crush'ın yapımcısı King, halka arz için başvurusunu yaptı

Dünyanın en popüler mobil oyunlarından Candy Crush'ın yapımcısı King.com, halka açılmak üzere Securities and Exchange Comission'a (SEC) resmi başvurusunu yaptı. King'in başvurusunda 500 milyon dolarlık bir sermaye artışı hedeflendiği belirtiliyor.

SEC'in websitesinde yayınlanan ve şirketin büyüme rakamlarının paylaşıldığı, başvuru raporu, F1 formundaki veriler dudak uçuklatan cinsten.

King'in paylaştığı rakamlara göre, şirketin 2012 yılının ilk çeyreğinde 22 milyon dolar olan toplam gelirleri, 2013 yılı sonunda 602 milyon dolara yükselmiş. Bunun yanında King, yalnızca gelirlerini yükseltmekle kalmamış, geçtiğimiz bir yıl içinde karını da rekor seviyede artırmış.

 Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 1 milyon dolar zarar açıklayan şirketin 2013'ün dördüncü çeyreği sonunda karını 159 milyon dolara yükseltmiş. King'in 2013 yılı son çeyreğinde aylık ortalama kullanıcı sayısı (MAU) 408 milyona ulaşmış.

king.com gelirler

Candy Crush Saga ile birlikte Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga, Papa Pear Saga and Bubble Witch Saga oyunlarını sağlayan King, başvurusunda oyunlarının günde 128 milyon kişi tarafından toplam 1.2 milyar kere oynandığı bilgisi de paylaşıyor. Oyunları mobil cihazlara 500 milyon kez yüklenmiş.

king inforgrafik 1

Şirketin paylaştığı inforgrafiklere göre şirketin gelirlerinin yüzde 73'ü mobilden geliyor.

candy crush infografik

Raporda, freemium modeliyle para kazanan King'in aylık ortalama 12 milyon tekil müşterisi (MUP) olduğunu öğreniyoruz. Bu, 2013 yıl sonu itibariyle bütün kullanıcıların yüzde 4'üne tekabül ediyor. King, raporda, müşterilerinin eğlence harcamalarının oldukça küçük bir kısmını hedeflemenin, oyunlarının uzun süre revaçta kalması ve müşteri sadakati açısından önemli bir starteji olduğu görüşünü paylaşıyor.

Şirketin paylaştığı risk faktörleri arasında, yakaladığı hızlı büyümenin etkili bir şekilde yönetilmesinin zorluğu ve gelirlerinin önemli bir kısmının az sayıda oyundan geliyor olması gibi faktörler paylaşılıyor. Şirketin SEC başvuru formunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.