Alictus, Witch Potion oyunu ile Windows Phone Store'da yerini aldı

Alictus, Witch Potion oyunu ile Windows Phone Store'da yerini aldı

Mobil uygulama geliştirmeye 2010'da başlayan yerli geliştirici Alictus geçtiğimiz hafta içinde Witch Potion isimli oyunlarını Windows Phone Store üzerinden oyuncuların beğenisine sundu.

Etohum 2012 15 girişiminden olan şirket, akıllı telefonların bilgisayar ve akıllı TV’lerde harekete duyarlı kumanda olarak kullanılmasını sağlayan ve lokomotif proje olarak üzerinde ar-ge çalışmalarına devam ettirdikleri GamePho ile adını duyurmuştu.

Kullanıcıya yeni sunulan Witch Point'ten kısaca bahsetmek gerekirse: Kara büyüyle binbir melanete maruz kalan diyarı, bulmacalar çözerek yapılan iksirlerle canavarlardan kurtarıp eski mutlu günlerine kavuşturmaya çalışıyoruz. Oyun toplamda 120 bölümden oluşuyor. Basit bir oynayışa sahip olmasına rağmen, çeşitli görevler ve oyun içi elementlerle (teleport, yer çekimini değişmesi vs) oyun içi dinamik sağlanıyor, kendini tekrar etmeden zevkli bir oyun süreci yaşanabiliyor.  

Witch Potion'un ilk 30 seviyesi ücretsiz. Ancak sonraki her 15 seviyelik paketi Twitter'daki takipçilerinizden yardım isteyerek ücretsiz olarak açılıp oynamaya devam edebiliyorsunuz  ya da oyun içi mağazadan 2 TL karşılığında satın alabiliyorsunuz.

1

5 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Witch Potion'da proje yöneticisi olarak Ecem Baran, geliştirici olarak Onur Dilek ve Arif Emre Taş, grafik tasarımcı olarak Merve Sayar yer almış. Oyunun müziklerini ve ses efektlerini daha önce Rogue Sky, Little Things Forever ve ORC: Vengeance gibi oyunların da müziklerini yapan Levan Iordanishvilli hazırlamış.

Witch Potion'ın yapım süresi ise, iki ayı tasarım süreci, üç ayı geliştirme ve test süreci olmak üzere toplamda beş aylık bir zaman dilimini kapsıyor. Oyunun geliştirilmesindeki teknik süreçlere biraz değinmek gerekirse, Twitter etkileşimi için native SDK'lardan, sunucu tarafında Windows Azure'dan yararlanılmış, ancak oyun Unity 3D üzerinde hazırlanmış.

2

Witch Potion'ın finansmanında, Nokia ve Microsoft tarafından oluşturulan AppCampus fonundan da yararlanılmış. Fonun şartlarından biri olan 3 aylık 'exclusivity' nedeniyle oyun şimdilik sadece Windows Phone 8'de yer alıyor. Dolayısıyla ekip yaz başında iOS ve Android platformlarına açılmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şu an sadece İngilizce dil desteğine sahip olan oyun bir sonraki güncellemeyle birlikte Türkçe, Çince, Rusça, Portekizce de dahil birçok dil seçeneğini barındıracak.

3

Ecem Baran, Onur Dilek, A.Emre Taş ve tarafından kurulan Alictus'un şu anda ağırlıkla öz kaynaklarıyla yola devam ettiğini ve oyun ve oyun teknolojileri şirketi olarak konumlandırıldığını söyleyebiliriz. ODTÜ Teknokent'te yerleşik şirketin GamePho projeleri üzerinde çalışmaya devam edeceği de bize verdikleri bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.