Jawbone, 250 milyon dolar yatırımla 3.3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Jawbone, 250 milyon dolar yatırımla 3.3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Giyilebilir teknolojiler ve ses sistemi konusunda uzmanlaşan, tasarımı da her zaman ürünlerinin merkezine yerleştiren inovatif firma Jawbone, toplamda 250 milyon dolarlık yatırım aldı. Böylece Jawbone'un şirket değerlemesi de 3.3 milyar doları bulmuş oldu.

Yatırımı yapan firmalardan birisi de daha önce Twitter, Square veya Flipboard'a yaptığı yatırımlar ile ismini duyduğumuz Rizvi Traverse. Bunun yanı sıra Jawbone'un son aldığı yatırımda güçlü ve kalabalık bir yatırımcı listesi bulunuyor. Andreessen Horowitz, J.P. Morgan'ın dijital büyüme fonu, Kleiner Perkins, Khosla Ventures ve Sequoia Capital de Jawbone'a yatırım yapanlardan.

Jawbone'un yönetim kurulu da VC Ben Horowitz, tasarımcı Yves Béhar ve Yahoo CEO'su Marissa Mayer gibi renkli simaları içinde barındırıyor. Arkasında böylesine büyük yatırımcılar ve yönetim desteği ile Jawbone, çok kısa sürede iyi yol kat edecektir.

2011 yılının ortasında, 1,5 milyar dolar bedelle değerlemesi yapılan şirketin bugün geldiği nokta, şirket değerinin tam ve net olarak 2 kattan fazla büyüdüğünü gösteriyor.

Giyilebilir teknolojilere ve ürün odaklı girişimlere çok büyük rağbet olduğunu söylememiz mümkün. Jawbone'un aldığı bu son yatırımdaki amacı ise bundan sonraki adımda halka arz planlarını yapacak olması. Bildiğiniz gibi benzer bir örnek olan GoPro'nun, yani ürün odaklı bir girişimin halka arza hazırlık planı ile ilgili haberini sizlerle paylaşmıştık.

Jawbone'un kurucu ortağı ve CEO'su Hosain Rahman'ın dediğine göre giyilebilir kategorileri büyük patlama yapmış durumda. Ancak Jawbone'un tek ürünü bileklik değil, şirket aynı zamanda kablosuz hoparlör, gürültü engelleyicili kulaklık gibi teknolojik ürünler de geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.