Çok yönlü kamera GoPro, halka arza hazırlanıyor

Çok yönlü kamera GoPro, halka arza hazırlanıyor

Kendisini dünyanın en çok yönlü kamerası olarak lanse eden GoPro, şirket olarak halka arz etmeye hazırlandığını duyurdu.

ABD'dedeki menkul kıymetler yasası gereğince halka arz yoluna girdiğini resmi olarak duyuran GoPro, yenilikçi bir ürünün nasıl bir vizyona bürünebildiğinin ve halka arz edecek bir firmaya dönüşebilecek olmasının önemli bir kanıtı olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Yüksek çözünürlüklü video çekebilen kişisel kamera GoPro'nun en büyük özelliği akla gelebilecek pek çok aksiyon sahnesinde kullanılan geniş açılı ve zor şartlara dayanıklı olan çekim kabiliyeti.

gopro_hd_surf_hero_4GoPro'nun girişim hikayesi

GoPro'nun girişim hikayesi de oldukça ilgin. University of California'da Görsel Sanatlar okuyan GoPro'nun kurucusu ve şu anki CEO'su Nick Woodman, mezuniyetinin ardından funBug adlı bir pazarlama şirketi kuruyor. Ancak Woodman için işler pek yolunda gitmiyor. Şirketi kapatmasının ardından, 2002 yılında sadece 26 yaşındayken sörf yapmak için dünyayı gezmeye karar veren Woodman'in, şu anda imrenilen bir hikayesi var. Tabii Nick Woodman'ın sörfü sevdiğini bugüne dek pek çok GoPro görüntüsünde yer alan sörf sahneleriyle de bağdaştırmak sanırım yanlış olmayacaktır.

SEC'e başvurusunu gizli olarak gerçekleştiren GoPro, SEC'in yapacağı incelemelerin ardından halka arz sürecine de başlamış olacak. SEC başvurusu gizli yapıldığı için, GoPro şirketi ile ilgili olarak bilgi sahibi olmamız ya da mali yapısı hakkında fikir yürütmemiz tabii ki mümkün değil. Ancak Foxconn'ın, GoPro'nun yüzde 8.88'i için 2012 yılında toplamda 200 milyon dolar bir yatırım yaptığını hatırlarsak, şirketin şu anki IPO değerlemesinin milyar dolarları bulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.