Ev dekorasyon alanında yeni bir girişim olan DekoSor, önemli oyuncuları bir araya getiriyor

Ev dekorasyon alanında yeni bir girişim olan DekoSor, önemli oyuncuları bir araya getiriyor

Ev dekorasyonu Türkiye'de e-ticaretin büyüyen dikeylerinden biri ve yatırım çekmeye devam ediyor. Bu alandaki yeni girişimlerden biri olan DekoSor, artan e-ticaret şirketi çeşitliliğinden yola çıkarak, ModaSor'un iş modelini ev dekorasyon alanına taşıdı. Şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Deniz Ulus, DekoSor'la, internetin bu alanda hizmet veren en geniş kataloğunu sunmayı amaçladıklarını söylüyor.

ModaSor'da adından anlaşılacağı gibi moda sektörüne odaklanan şirket, DekoSor'u ayrı konumlandırmış. Bunun sebebiyse şirketin bu alana ayrıca eğilmek istemesi ve dekorasyonun dinamiklerinin modadan farklı olması.

DekoSor'un, kullanıcılarının tüm e-dekorasyon mağazalarına tek elden ulaşmalarını sağlayacak mobil uygulaması 2013 sonunda iOS ve Android mağazalarda yerini aldı. Şirketin bundan sonraki hedeflerinden biri de mobilde alışveriş deneyimini daha da iyileştirmek. Bunun yanında, DekoSor, arama alt yapısını geliştirerek, kullanıcı deneyimini e-ticaret sitelerinden bir adım öteye taşımayı planlıyor. dekosor DekoSor'un kataloğunda, Koçtaş, evmanya, Evim.net, Mudo, Altıncı Cadde, Markafoni ve Trendyol gibi ev dekorasyon alanının en popüler mecraları yer alıyor. Kullanıcılar, ürün kategorisi, mağaza ya da markadan yola çıkarak arama yapabiliyor.

Ulus, ModaSor'un 2012'den beri hızlı bir büyüme içine girdiğini söylüyor. ModaSor'un mağaza sayısı 30'a, aylık kullanıcı sayısı ise 300 bine ulaşmış. Sitede yaklaşık 200 bin ürün ve 2 bin 500 marka bulunuyor. Bu ürünlerden 30 bini her gün güncelleniyor.Şirket net karlılık rakamlarını paylaşmıyor ancak  ModaSor'un iş ortaklarına her ay yaklaşık 200 bin liralık satış sağladığı bilgisini veriyor.

Ev dekorasyon dikeyinin bir süre daha büyümeye devam edeceği öngörüsüyle şirketin ModaSor'da yakaladığı başarıyı DekoSor'da da sağlayabileceği söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.