E-ticaret sektöründe kullanıcıların 'güven' eksikliğini gidermeyi hedefleyen video platformu Shopinomi, beta olarak açıldı

E-ticaret sektöründe kullanıcıların 'güven' eksikliğini gidermeyi hedefleyen video platformu Shopinomi, beta olarak açıldı

Bugün sizlere e-ticaret sektöründe farklı bir alanda konumlanmış bir internet girişimini tanıtacağız: Shopinomi. Shopinomi'yi en basit anlatımla; insanların e-ticaret sitelerinde yaşadıkları deneyimi video formatında paylaşabileceği ve başkalarının paylaşımlarını takip edeceği bir platform olarak tarif edebiliriz.

Barış Koçdur ve Emre Bilgin tarafından hayata geçirilen Shopinomi; fikir olarak 1 yıl öncesine dayanıyor. Şu an beta olarak hizmet vermeye başlayan Shopinomi, beta kullanıcılar için bugünden başlayarak ilk etapta 500 adet davetiye dağıtacak. Sonrasındaysa kademeli olarak üye alımları devam edecek.

Yurtdışı ile kıyasladığımızda ülkemizdeki online alışveriş yapılma oranı ve insanların e-ticarete mesafeli yaklaşmasındaki sebepler biraz farklı. Bu noktada Shopinomi kurucuları da öncelikli hedeflerini "Türkiye'de online alışverişe olan önemi arttırmak" olarak gösteriyor. Diğer yandan video içeriğinin insanları satın almaya yönlendirdiği daha doğrusu satın alma konusundaki kararlarını daha kolay verdirttiği de kesin.

Shopinomi'de kullanıcıların çekecekleri videolar, paketin açılma anından başlamak zorunda. Online olarak sipariş verdiği herhangi bir ürünün bir anlamda 'unboxing' videosunu çekecek olan kullanıcılar ürünü ve siteyi 5 farklı kritere göre puanlayacaklar: ürün kalitesi, ürün fiyatı, ürün teslimat hızı, ürün paketlemesi ve satın alma kolaylığı. Örnek olması açısından Markafoni'den yapılmış bir alışverişin Shopinomi video'sunu buradan izleyebilirsiniz.

Ana içerik tipinin video olduğu Shopinomi'de, videolara yorum yapılması ve mesajlaşma haricinde başka bir yazılı içerik olmayacak. Bunlar haricinde kullanıcıların her bir videoda 5 farklı kriterde deneyimlerini puanlayacağını da hatırlatalım. Ayrıca Shopinomi'de kullanıcı profilleri, kullanıcı takip etme ve mesajlaşma gibi özellikler de bulunuyor.

İleride affiliate ve video reklamcılığı gibi seçenekler girişimin gelir modelini oluşturacak

Kurucu ortaklar ile konuştuğumuzda girişimin kısa vadedeki hedefi Türkiye'de online alışveriş yapmaya karar verme aşamasında başvurulacak rehber bir site olmak. Orta vadedeki hedef ise yurtdışında e-ticaret hacmi yüksek olan ülkelere açılmak. Fikir aşamasından bugüne kadar herhangi bir yatırım ihtiyacı hissetmeyen ikili, yurtdışı hedeflerini hayata geçirmek adına, yani başarılı bir Türkiye operasyonunun ardından, yatırım alabileceklerini söylüyor.

shopinomi-anasayfa-goruntusu

Shopinomi'nin ilk etapta gelir elde edebileceği herhangi bir kanal bulunmuyor. Öncelikle platformu oturtmak isteyen kurucu ortaklar daha sonrasındaysa çeşitli affiliate seçenekleri ve preroll gibi video reklam modelleriyle gelir elde edebileceklerini söylüyor.

İnsanların online alışverişte karar verirken en çok yakın çevrelerinden aldıkları tavsiyeleri ele aldıklarını ve video içeriğinin satın alma kararının önemli bir ölçüde etkilediğini düşünecek olursak Shopinomi; platform olarak kullanıcı profillerini öne çıkartarak bu noktada insanları video ağırlıklı içeriğiyle etkilemeye çalışacak.

Eğer Shopinomi bu platformu oluşturabilirse muhtemel müşterileri olan e-ticaret sitelerinin ilgisini çekmesi hiç zor olmayacaktır. Ancak içerik bazlı bir platform oluşturmanın da son derece zor ve zahmetli olduğu kesin. Projeyle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.