Nokia ilk Android telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor

Nokia ilk Android telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor

Önce Symbian'da ısrar etti arkasından Windows Mobile'ı denedi ve Microsoft tarafından satın alındı. Ama Nokia akıllı telefon işinde bir türlü başarılı olamadı. Mobil cihazlar bölümü yakında tamamen Microsoft'un eline geçecek olan Nokia, kendi koşullarını dayatmak yerine, artık Android telefonlarını piyasaya sürecek.

The Wall Street Journal'ın haberine göre Google'ın Android sisteminin bir versiyonunu kullanacak akıllı telefonlar, 24 Şubat'ta Barselona'da başlayacak olan Mobile World Congress'te tanıtılacak.

Habere göre, Nokia telefonlar piyasadaki diğer Android telefonlardan farklılık gösterecek ve Google tarafından geliştirilen özelliklere ya da Google Play mağazasındaki Android uygulamalara erişim sunmayacak.

Bunun yerine telefonlar, Nokia ve Microsoft tarafından oluşturulan, harita hizmeti Here, müzik dinleme hizmeti MixRadio ve Nokia uygulama mağazası gibi dijital servislerle gelecek. Haberde bu startejinin Android'in Kindle versiyonunu kullanan Amazon'un yaklaşımını andırdığı yorumu yapılıyor.

Nokia, Android telefonları geliştirmeye, telefon birimini geçtiğimiz Eylül ayında, Microsoft'a 7.4milyar dolara satmadan önce başlamıştı. Şirketin bu hamlesi birkaç sene öncesine kadar çok güçlü olduğu gelişmekte olan pazarlardaki kötü gidişine dur demek için yapılmış gibi görünüyor. Teknik nedenlerden dolayı Windows Phone işleitim sistemi Nokia'nın düşük maliyetli telefonlarında çalışmıyor. Nokia, Android telefonlarla bu segmentte de yarışa dönmek umudunda.

IDC verilerine göre 2013 yılı üçüncü çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarını Android yüzde 81'lik bir oranla domine ediyor. Bu oran gelişmekte olan pazarlarda yüzde 93'e kadar çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.