Socialbakers Ocak 2014 Türkiye sosyal medya raporu [İnfografik]

Socialbakers Ocak 2014 Türkiye sosyal medya raporu [İnfografik]

Socialbakers her ay düzenli olarak paylaştığı Türkiye sosyal medya raporunu paylaştı. Yılın ilk raporunda Aralık ayı rakamlarında olduğu gibi Socialbakers, bu ay Twitter ve Youtube’a daha fazla yer ayırmayı devam ettirmiş.

Ocak ayının raporuna detaylı baktığımızda ilk 5 markanın Facebook'ta sıralaması yönüyle değişiklik olmadığını gözlemliyoruz.

Turkcell aylardır süren birinciliğini korurken, Volkswagen ikinci, Avea üçüncü sırada yer almış. 

YouTube’da  Turkish Airlines hem izlenmede hem de etkileşimde ilk sırayı korumayı sürdürürken, geçen ay olduğu gibi ikinci sırada Cornetto yer almış. YouTube listesinde ilk 5'teki markalar arasında listeye yeni eklenen veya listeden çıkan marka bulunmamasına karşın sıralamada değişiklikler olmuş.

Hızlı tüketim mamüllerinin sosyal medyaya ilgisini devam ediyor. Facebook'ta en çok beğenisi olan sektör 34 milyonu aşkın beğeniyle hızlı tüketim markaları olurken ikinci sırayı moda sektörü elde etmiş. Özellikle YouTube listesinde değindiğimiz gibi Cornetto 33 milyondan fazla izlenmeye ulaşarak ikinciği korumuş. 

Twitter'da en çok takip edilen markalarda ilk 5'te tek değişiklik Vodafone'un listeye beşinci sıradan girmesi olmuş. Etkileşim konusunda Starbucks, Twigyistanbul ve Trendyol geçen ay olduğu gibi ilk 5'te yer alırken listeye BankAsya ve ProfosyonellerKulübü dahil olmuş.

Markaların müşteri hizmetlerindeki hızını Facebook’tan gelen taleplelere verilen cevaplarla ölçen Socialbakers’te Aralık ayında ilk 5 marka listelinirken Ocak'ta 4 marka listelenmiş. Samsung gelen talepleri cevaplama süresi ve yüzdesiyle önemli bir ilerleme kaydederek birinciliğe yükselmiş. Turkcell geçen aya göre ilerleme kaydetmesine rağmen Samsung kadar radikal ilerleme gösteremeyerek ikinciliğe gerilemiş. Geçen ay bir basamak ilerleyerek 4. sıraya yükselen İninal bu ayda bir basamak yükselerek 3.lüğü elde etmiş. 

Facebook’ta en fazla etkileşim alan paylaşımlara baktığımızda geçen ay olduğu gibi sonucunda ödül olan paylaşımlardan farklı olarak bu ay ilk 3′ün sadece 1'inde ödül sunulmuş. İkinci olan Çizi Mini, kime hediye ederdin diye sorarak 1115 beğeni almış ve 46 bin yorum almış. İlk sırayı Sefa Merve almış; kandil kutlamasıyla 15 bin beğeni 160 bin paylaşıma ulaşmayı başarmış.january-2014-social-marketing-report-turkey-regional-thumbnail

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.