Socialbakers Aralık 2013 Türkiye sosyal medya raporu [İnfografik]

Socialbakers Aralık 2013 Türkiye sosyal medya raporu [İnfografik]

Socialbakers her ay düzenli olarak paylaştığı Türkiye raporunu açıkladı. Daha önce markaların Facebook odağında etkileşimleri üzerine rapor hazırlayan Socialbakers bu ay Twitter ve Youtube'a daha fazla yer ayırmış; Markaların Youtube'da takipçi ve video izlenme sayısında ve Twitter'da takipçi ve etkileşim sayısına göre en iyi 5'i belirlenmiş.

Aralık raporunda geçen ay olduğu gibi Turkcell Facebook'ta birinci olurken Twitter'da en  fazla takipçisi olan marka olarak yerini korumuş. Facebook'ta ilk 5 medya markası Kasım ayına göre değişmezken sadece Penguen 2.'liği STARTV'den almış. YouTube'un raporda yer almasıyla Türk Hava Yolları'nın bu kanalı ne kadar aktif kullandığı da gün yüzüne çıkmış.

YouTube'da Kobe ve Messi'li reklamıyla 250 milyon'un üzerinde yeni izlenmeye ulaşan  Turkish Airlines takipçi sayısını da 46 bin 724 artırmış. Hızlı tüketim mamüllerinin sosyal medyaya ilgisini sabah paylaştığım raporda olduğu gibi burada da kendisini göstermiş. Özellikle Cornetto'nun YouTube'da 33 milyondan fazla yeni izlenmeye ulaşması geleneksel medyadan dijitale doğru adımın ilk basamakları olarak kabul edebiliriz.

Twitter'da en fazla takipçisi olan markalarla etkileşime giren markalar arasında ilk 5'te sadece Turkish Airlines değişmemiş, diğer markalar farklılık göstermiş. Starbucks, Twigyistanbul ve Trendyol takipçi sırasında ilk 5'te olmamasına rağmen etkileşimde ilk 3'ü alarak sosyal medyada tüketiciyle birebir bağ kurmuş.

Markaların müşteri hizmetlerindeki hızını Facebook’tan gelen taleplelere verilen cevaplarla ölçen Socialbakers’te Kasım'da 4. sırada yer alan Markafoni  Aralıkta ilk 5'e girememiş. Turkcell ve Samsung ilk ikide yerini korurken Turkcell cevap süresini hem kısaltmış hemde cevap oranından artışı yakalamış. İninal bir basamak ilerleyerek 4.sırada yer aldığı listede Nokia Türkiye'de yerini almış.

Facebook'ta en fazla etkileşim alan paylaşımlara baktığımızda sonucunda ödül olan paylaşımların ilk 3'ü aldığını görüyoruz. Geçen ay Çokonat'la yapılan harfleri sıralama yarışmasını hem Sefa Merve hem de Çiziviç yaparak 2. ve 3. sırayı elde etmişler. december-2013-social-marketing-report-turkey-regional-thumbnail

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.