Yahoo, arama sonuçlarını zenginleştirmek için Yelp ile ortaklık yapacak

Yahoo, arama sonuçlarını zenginleştirmek için Yelp ile ortaklık yapacak

Yahoo, arama sonuçlarında Yelp'te yer alan incelemeleri de görüntülemek ve arama sonuçlarını içerik açısından zenginleştirmek adına Yelp ile bir ortaklığa gidiyor.

Yahoo CEO'su Marissa Mayer'ın duyurduğu ortaklıkla birlikte, yerel arama sonuçlarına etki edecek olan Yelp sonuçları, aynı zamanda kullanıcıların arama motoru üstünden mekanlar hakkında bilgi almalarını da sağlayacak.

Yahoo bir süre önce blogunda da açıkladığı şekilde, yerel arama sonuçlarına yöneleceğinin sinyallerini zaten vermişti. Ardından Yahoo'nun Yelp ile anlaşma yapması da çok ciddi bir içeriği Yahoo arama sonuçlarına aktarması anlamına geliyor.

Wall Street Journal'de yayınlanan habere göre, Yahoo CEO'su Marissa Mayer Yelp ile yapılacak ortaklığı ilk defa çalışanlarla yaptığı bir iç toplantıda duyurduğunu da belirtelim. Kısacası Yahoo ve Yelp arasındaki ortaklığın detayları ve kapsamı da daha sonra belli olacak. Ancak kesin olan bir şey var, o da Yahoo'nun arama sonuçlarını artık Yelp'teki içerikle  birlikte zenginleştirecek.

Mekanlarla ilgili kullanıcıların oluşturduğu içerikler oldukça değerli ve dev şirketler, bu verileri kullanmak adına oldukça eli açık davranıyor. Geçtiğimiz hafta Microsoft benzer bir adım atarak, Bing arama motoru sonuçlarında kullanmak üzere Foursquare'e toplamda 15 milyon dolarlık bir stratejik yatırım yaptığını haberleştirmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.