Marc Jacobs'dan tweet'le ödeme kabul eden mağaza

Marc Jacobs'dan tweet'le ödeme kabul eden mağaza

New York moda haftasının başlamasıyla birlikte ünlü moda markaları da harekete geçti. Marc Jacobs da, yeni parfümü Daisy serisinin tanıtımı için yaratıcı bir kampanya başlatmış.

Marc Jacobs, 9 Şubat'a kadar açık kalacak olan konsept mağazasında sadece "sosyal para birimi" kabul ediyor. Mağazaya gelen ziyaretçiler, #MJDaisyChain etiketiyle birlikte tweet atarak ödeme yapabiliyor ve ürünlerini temin edebiliyorlar. Açılan konsept mağazada ziyaretçiler için içerik üretebilecekleri alanlar oluşturulmuş ve katılımcılar sadece tweet ile değil, Instagram'da ve Facebook'ta da içerik üreterek mağazadan ürün temin edebiliyorlar.

Marc Jacobs, yaptığı bu kampanya ile birlikte yeni ürününü de ciddi bir hedef kitleyi çekerek tanıtmış oluyor. Mağazanın New York'ta SoHo bölgesinde ve New York moda haftası ile aynı tarihlerde açılması da tabii ki Marc Jacobs'ın hedef kitlesine yoğunlaşmasını, yeni ürünlerini tanıtma anlamında oldukça başarılı.

Lüks moda markalarının sosyal medyaya ilgisi yoğun ve pazarlama kampanyalarında da sosyal medya genelde odak noktası olmayı başarıyor. Benzer şekilde bir süre önce sizlerle paylaştığımız Vine'ı kullanan markalardan birisi de Marc Jacobs'dı, kısacası moda markaları sosyal medya kampanyalarına ilgi duyuyor ve burada içeriğin kullanıcılar tarafından oluşturulmasına inanıyorlar.

Ben de kişisel olarak user-generated content'in pazarlamada çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. Marc Jacobs, bu tweet'le ödeme kabul eden mağazanın tanıtımı için bir de aşağıdaki gibi bir video hazırlamış, hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.