Linkedin Bright'ı satın aldı

Dünya genelinde yaklaşık 277 milyon üyeye ulaşan Linkedin, bugün yaptığı resmi açıklamayla Bright'ı satın aldığını duyurdu. 2011 yılında kurulan Bright, iş veren ve iş arayan verilerini en doğru biçimde eşleştirmeyi amaçlayan yazılımlar geliştiriyor. 120 milyon dolar değerindeki anlaşmanın yüzde 73'ü hisse devri, yüzde 27'si de nakit olarak gerçekleşecek. Devrin 2014 ilk çeyreği sonunda tamamlanması bekleniyor.

Linkedin Ürünler ve Kullanıcı Deneyiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Deep Nishar'ın "Bright'ın veri odaklı eşleme teknolojisi, yapay zeka ile öğrenme algoritmaları ve domain uzmanlığı, Economic Graph (Ekonomi Grafiği) oluşturma çalışmalarımızı hızlandıracaktır" sözleri şirketin bu satın almadan beklentisini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Kurulduğu günden bu yana 62 milyondan fazla tekil ziyaretçiye ulaşan Bright'ın en gözde ürünü Brigth Score adında bir eşleşme hizmeti. Veritabanındaki binlerce özgeçmişi ve iş ilanı verilerini analiz eden Bright Score, kullanıcılara ilgilendikleri bir iş ilanı (ya da aday) için ne kadar iyi olduklarını söylüyor.

Anlaşma Linkedin'in şimdiye kadar yaptığı en büyük satın alma olmasıyla dikkat çekiyor. Bright kurucusu ve CEO'su Eduardo Vivas, Linkedin'le benzer bir misyona sahip olmalarından ötürü, Linkedin'e katılmak için heyecanlandıklarını belirtiyor.

Screen Shot 2014-02-07 at 11.07.30 AM

Şimdiye kadar toplam 224 milyon dolarlık satın alma yapan Linkedin seçimlerinde oldukça titiz davranmıştı. Linkedin yalnızca uzmanlık alanıyla ilgili olan şirketlerle ilgilenmişti. Bright'ın satın alınması bu yaklaşımla tutarlı ancak diğer taraftan anlaşma,Linkedin'in ileride kendisine rakip olabilecek bir start-up'ı henüz büyümeden yolundan kaldırması şeklinde de yorumlanıyor.

Satın almanın ardından Linkedin Yetenek Çözümleri ürünleri Başkan Yardımcısı Parker Barille'in yayınladığı blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Linkedin SlideShare sayfasında anlaşmayla ilgili yayınladığı daha fazla detaya buradan ve Vivas'ın Brigh blog'da yaptığı açıklamaya da buradan erişebilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.